Cum poţi plăti taxa de la Cernavodă: CNADNR anunţă mai multe modalităţi de plată

Autor: Adrian Mihălţianu 17 mart. 2015 Știri auto
Cum poţi plăti taxa de la Cernavodă: CNADNR anunţă mai multe modalităţi de plată

Trecerea podului de la Cernavodă va fi mult înlesnită începând de la 1 mai 2015, conform declaraţiilor oficialilor CNADNR, citate de Mediafax. Va fi realizat un sistem informatic care va elimina necesitatea achitării tarifului de trecere cu oprire la barieră, şoferii având posibilitatea de a opta pentru achitarea tarifului în avans sau până la ora 24.00 a zilei următoare.

Modalităţile de plată a taxei de la Cernavodă:

1. Prin SMS, transmis la un număr scurt care va fi anunţat de CNADNR

2. Prin achitarea tarifului de trecere prin reţeaua de parteneri autorizaţi ai CNADNR (practic, la benzinării)

3. Prin utilizarea unui card bancar, online, într-un portal web special, în urma configurării unui cont personal

4. Printr-o aplicaţie de mobil a CNADNR

Testele operaţionale au început deja, iar directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, consideră că sistemul va fi complet operaţional începând de la 1 mai 2015. Faza iniţială a lucrărilor a implicat introducerea sistemului de recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare, printr-o serie de camere video poziţionate în agenţia de încasare atât în punctul de intrare, cât şi la ieşire pentru a asigura identificarea şi clasificarea conform categoriei din care face parte fiecare vehicul, precum şi realizarea marcajelor rutiere, această etapă fiind finalizată.

CNADNR menţionează că aceste camere video identifică trecerea, aplicând o marcă temporară şi coordonatele GPS. Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24:00 a zilei următoare trecerii, acţiunea va fi marcată drept posibilă contravenţie.

Sursa: Mediafax

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide