Polițiștii trebuie să șteargă din telefoanele personale toate pozele cu declarațiile pe proprie răspundere

Autor: Elena Luchian 07 apr. 2020 Știri auto
Polițiștii trebuie să șteargă din telefoanele personale toate pozele cu declarațiile pe proprie răspundere

Polițiștii trebuie să șteargă de urgență din telefoanele personale toate pozele cu declarațiile pe proprie răspundere realizate de la instalarea stării de urgență. Oamenii legii au primit deja o informare în acest sens.

Fotografierea declarațiilor pe proprie răspundere folosind telefonul personal nu este legală și contravine legii protecției datelor. Datele personale ale celor care au arătat hârtiile oamenilor legii pot fi folosite în interese propria sau pentru acțiuni ilegale.

Inspectoratul General al Poliției a trimis deja informarea către toate secțiile de poliție. Prin circulara adresată inspectorilor și directorilor, se solicită ștergerea tuturor imaginilor stocate în telefoanele personale, în care apar declarațiile pe proprie răspundere ale celor opriți în trafic.

Situația a fost analizată de către reprezentanții Inspectoratului General de Poliție, de către cei ai Autorității Naționale de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal și de către cei ai Oficiului Responsabil cu Protecția Datelor Personale, scrie Mediafax.

“Polițiștii au fost instruiți cu privire la prevederile legale în vigoare în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal. Aceștia pot fotografia declarațiile pe proprie răspundere cu telefoanele mobile sau tabletele de seriviciu, iar dacă au efectuat aceste fotografii cu telefoanele personale, aceștia vor șterge aceste fotografii imediat ce informațiile au fost introduse în baza de date”, a explicat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mihai PopComentarii
Inchide