Cum să câștigi mai mulți bani din Uber sau Bolt – VIDEO

Autor: Adrian Somai 18 oct. 2022 Știri auto

Plănuiești de ceva timp să intri în lumea ride-sharing-ului dar nu știi exact ce ar trebui să faci pentru a avea succes? Sigur, ceva bani vei reuși să câștigi orice ai face, însă dacă vrei să ajungi în topul șoferilor cu cele mai mari venituri ar fi indicat să respecți câteva reguli deloc complicate.

Silviu de la “Silviu despre mașini” este un youtuber român, consultant de business, care a pus la cale în urmă cu ceva vreme un experiment de 30 de zile în care a făcut ride-sharing la bordul unui automobil Tesla. Într-unul dintre clipurile recent postate pe platformă, Silviu a oferit urmăritorilor săi câteva sfaturi prin care se pot căștiga mai mulți bani atunci când lucrezi cu Uber, Bolt sau Elec.

Cum poți să îți mărești veniturile câștigate din ride-sharing

Mulți șoferi se întreabă mai mult ca sigur ce aplicație să folosească atunci când se apucă de această activitate. Ei bine, Silviu susține că după 30 de zile în care a folosit toate cele trei aplicații menționate mai devreme a ajuns la concluzia că Bolt este cea mai profitabilă atunci când vine vorba despre tariful orar. Lucrurile nu stau deloc rău nici când vorbim despre Elec, ba chiar din contră, însă dezavantajul acestei aplicații este acela că încă nu oferă prea multe curse legate.

O altă dilemă pe care o au mulți șoferi este aceea legată de programul cel mai convenabil de lucru. Silviu recomandă celor interesați să evite un program clasic 8 – 18, care acoperă ambele intervale orare extrem de aglomerate ale unei zile. Youtuberul susține că cel mai eficient este să ieși în trafic în perioadele în care tarifele sunt ridicate și mașinile disponibile sunt puține.

Concret vorbind, este cel mai convenabil să ieși în zilele de sâmbăta și duminică sau seara după ora 20 în timpul săptămânii. Sunt recomandate, de asemenea, și acele ore în afara intervalelor orare foarte aglomerate în care plouă. Mai departe, nu este de evitat nici acea perioadă din zorii zilei, înainte de ora 7 dimineața.

Curse lungi sau curse scurte? La prima vedere ai putea crede că cele mai profitabile sunt cursele lungi, însă realitatea de pe teren este alta. În cazul curselor scurte există câteva avantaje importante: venitul per kilometru parcurs este mai mare, bacșișurile sunt mai multe, iar tu vei rămâne în zona centrală, fără a te îndepărtă către periferia orașului, acolo unde este puțin probabil să mai găsești o altă cursă prea rapid.

Nu în cele din urmă, Silviu îi sfătuiește pe cei care se ocupă de această activitate să își seteze niște obiective. Fiecare om știe cât valorează timpul său, putând astfel să își stabilească un venit minim orar pe care vrea să îl obțină. În timp, aceste obiective te vor disciplina și te vor ajuta să muncești mai profitabil.

VIDEO:

Sursa: YouTube 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide