Experiment inedit în București. Câți bani faci din Uber și Bolt într-o lună cu o mașină Tesla

Autor: Adrian Somai 13 sept. 2022 Știri auto

Un youtuber român pasionat de mașinile electrice și-a propus în vara ce tocmai s-a încheiat să afle câți bani se pot face din ride-sharing în țara noastră. Pentru acest experiment, Silviu s-a folosit de o mașină Tesla pe care a pus-o pe aplicațiile Uber, Bolt și Elec. De menționat că întreg experimentul s-a desfășurat exclusiv în luna august, lună care este considerată în general cea mai slabă lună din an din punct de vedere al veniturilor încasate din această activitate. Totodată, mai aflăm de la Silviu că a lucrat în medie opt ore în fiecare zi, fiind puse la socoteală numai zilele lucrătoare ale lunii, inclusiv ziua de 15 august.

Youtuber-ul recunoaște încă de la bun început că totul a fost doar un experiment din care și-a dorit să învețe mai multe despre această activitate de ride-sharing. Astfel, nu a existat o strategie de optimizare bine pusă la punct în spate care să îi asigure niște venituri mai mari. În plus, Silviu mai spune în clipul video postat pe YouTube că mașina să nu este colantată, ceea ce a făcut ca veniturile lui să fie un pic mai mici.

Câți bani se fac din ride-sharing într-o lună

După 23 de zile de folosit toate cele trei aplicațiile menționate în rândurile anterioare, Silviu a obținut un venit total de 12.100 de lei. La această sumă mai trebuie adăugat un bacșiș total neimpozabil în valoare de 1.250 de lei.

La prima vedere ar putea părea o sumă considerabilă, însă trebuie făcute câteva mențiuni. Spre exemplu, fiind vorba despre o sumă încasată pe firmă, nu trebuie omise impozitele care trebuie plătite. În primul rand, este vorba despre un impozit de 1% din venitul total. De asemenea, în cazul Bolt și Uber, șoferul trebuie să plătească TVA-ul aferent comisionului celor doua aplicații, ceea ce per total înseamnă aproximativ 3 sau 4% din suma totală menționată mai devreme. Evident, nu trebuie trecute cu vederea nici cheltuielile legate de încărcarea mașinii, cheltuieli care pentru Silviu au ajuns la aproape 500 de lei.

Per total, potrivit spuselor lui Silviu, încasările nete dintr-o lună de ride-sharing pe cele trei aplicații au fost de puțin peste 11.500 de lei. Conform statisticilor lui, asta înseamnă un venit mediu de aproximativ 57 de lei pe fiecare oră de muncă, respectiv un venit mediu de 22 de lei pentru fiecare cursă efectuată.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide