“Cum să construieşti un automobil” – O carte lansată de editura Corint Junior introduce copiii în lumea auto

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Editra Corint Junior lansează cartea „Cum să construieşti un automobil” de Martin Sodomka. Aceasta se adresează în special copiilor mai mari de şase ani, dar şi tuturor iubitorilor de poveşti ilustrate cu grijă despre automobile de colecţie.

Acţiunea cărţii se petrece în 1964, într-un cartier mărginaş al unui mare oraş, când toate drumurile din toată lumea sunt străbătute de nenumărate maşini frumoase şi benzina nu costă aproape nimic. Personajele sunt şobolanul Arnie şi vrăbioiul Bill, care se hotărăsc să construiască împreună un automobil. Cu puţin ajutor din partea broscoiului Christian, care le face rost de toate piesele de care au nevoie, echipa se poate pune veselă la treabă. Cei doi prieteni locuiesc la periferia unui oraş, printre curţi vechi şi ateliere auto, în apropierea unui cimitir de maşini.

„(…) Pe măsură ce va înainta în poveste, în care Arnie şi prietenii lui se vor confrunta cu nenumărate obstacole, care le vor îngreuna proiectul, cititorul va învăţa cum se montează o maşină şi felul în care aceasta funcţionează. Lectura acestei cărţi îi va ajuta să înveţe mecanica motoarelor, a ambreiajelor, a frânelor, a distribuitoarelor şi a multor alte componente auto.” – Fragment din carte

Martin Sodomka, autorul cărţii, este designer grafic, originar din Republica Cehă. Acesta a mai publicat: How to Build a Motorcycle, How to Build a House şi How to Build a Plane.

 Comentarii
Inchide