Cum să crești valoarea unei mașini pe care vrei să o vinzi la mâna a doua

Autor: Adrian Somai 20 iun. 2023 Știri auto

Ai o mașină pe care vrei să o vinzi la mâna a doua? Este cât se poate de normal să îți dorești să obții cât mai mulți bani de pe urma ei! Pentru asta trebuie să știi însă că exista mai multe metode la care poți apela pentru a crește valoarea de revânzare a mașinii, multe dintre ele fiind chiar foarte ușor de pus în practică.

Cel mai simplu mod de a crește valoarea de revânzare a mașinii tale este să te asiguri înainte de toate că este curățată corespunzător. Curățarea unei mașini poate părea o sarcină inutilă atunci când ești decis să o vinzi altcuiva, însă realitatea ne spune că prima impresie contează foarte mult atunci când vorbim despre achiziționarea unui autoturism second-hand. Astfel, dacă mașina pe care o vinzi arată bine și este îngrijită, șansele să o vinzi la un preț mai bun sunt mult mai mari.

Totodată, acordă o atenție sporită documentelor mașinii. Dovada de proprietate, istoricul de service, documentele de asigurare, facturile de la diverse reparații sau lucrări mecanice, toate se dovedesc a fi importante pentru cineva care vrea să cumpere un automobil. Potrivit celor de la HotCars, arătând toate aceste documente nu vei face decât să îi crești încrederea unui potențial cumpărător în ceea ce te privește.

Asigură-te că mașina este bine întreținută

Nimeni nu își dorește să își cumpere o mașină în care trebuie să bage o grămadă de bani în reparații. Asigură-te, așadar, că mașina ta este bine întreținută înainte de a o scoate la vânzare. Costul de reparare a mașinii scade semnificativ din valoarea de revânzare a acesteia, așa că mai bine te ocupi tu de toate aceste lucruri înainte de a căuta un potențial cumpărător.

Întreținerea mașinii, înlocuirea componentelor uzate sau vechi și repararea problemelor mecanice vor crește întotdeauna valoarea de revânzare a acesteia. Includeți dovezi ale reparațiilor făcute la mașină, iar cumpărătorii se vor dovedi a fi dispuși să plătească mai mult pentru mașina pe care și-o doresc!

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide