Cum se circulă azi pe principalele drumuri din țară

Autor: Marius Vișan 15 mai 2021 Știri auto
Cum se circulă azi pe principalele drumuri din țară

Update: ora 12.00

Autostrada A2 București – Constanța – coloană care oscilează între 1 și 2 km pe sensul către litoral, în zona lucrărilor la rosturile de dilatație, de la km 14+033 m (Cernica/IF), unde este restricționată circulația pe prima bandă și pe cea de urgență, fără probleme majore de fluență pe celelalte segmente ale Autostrăzii A2.

DN 1 Ploiești – Brașov:
– Comarnic – coloană în mișcare pe aproximaitv 3 km pe directia către Brașov

– Bușteni – coloană intermitentă în mișcare pe aproximaitv 2 km pe directia către Brașov.

– Sinaia, Azuga, Predeal – trafic normal.

Se acționează pentru fluidizare.

Pe celelalte artere rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A3 București-Ploiești, DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea – Sibiu, se circulă în condițiile unor valori de trafic normale.

Recomandăm conducătorilor auto să se intereseze cu privire la situația traseului pe care urmează să se deplaseze și să respecte regulile de circulație, precum și semnalele polițiștilor rutieri, aflați în trafic.

Situația traficului la ora 10:00

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în jurul orei 10:00, nu au fost semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier.

Pe principalele artere rutiere, respectiv pe autostrăzile A1 București – Pitești, A3 București – Ploiești, DN 1 București – Brașov, se circulă în condițiile unui carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale.

Cum arată drumul către mare în weekend-ul de la jumătatea lunii mai

Pe A2 București – Constanța, se circulă în coloană de la ieșirea din Capitală către zona lucrărilor la rosturile de dilatație, de la kilometrul 14 (localitatea Cernica, județul Ilfov), unde este restricționată circulația pe prima bandă și pe cea de urgență. Pe restul tronsonului de autostradă, traficul se desfășoară în condiții de fluență.

Tot pe Autostrada A2 București-Constanța, se desfășoară lucrări de reparații la partea carosabilă pe tronsonul kilometric 64+700 metri – 71+500 metri (Lehliu Gară – Dor Mărunt, județul Călărași) și între kilometrii 155 și 161 (Podul Cernavodă), unde circulația este restricționată pe calea 2 (sensul către București), traficul fiind deviat pe calea 1, unde se circulă pe câte o bandă, în ambele sensuri.

Sfaturile polițiștilor pentru șoferi

Conducătorii auto sunt sfătuiți să adapteze viteza condițiilor de trafic și să semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii de circulație, mărind distanța de siguranță între vehicule.

Conducătorii auto care încheie coloane de autovehicule ce încetinesc sau opresc brusc sunt sfătuiți să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii din spate să reducă din timp viteza.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide