Cum se circulă la punctul de frontieră Kulata: Precizările MAE

Autor: George Cristea 03 iul. 2020 Știri auto
Cum se circulă la punctul de frontieră Kulata: Precizările MAE

Ministerul Afacerilor Externe anunță că traficul s-a fluidizat în punctul de frontieră Kulata, singurul deschis la frontiera dintre Bulgaria și Grecia.

„În conformitate cu informaţiile oficiale comunicate de autorităţile elene, singurul punct de frontieră dintre Bulgaria şi Republica Elenă deschis traficului rutier pentru turişti, la acest moment, este Kulata-Promachonas. Potrivit acelorasi surse, punctul de frontieră Makaza este deschis doar pentru situaţii speciale/călătorii esenţiale şi transporturi cu regim special/prioritar. De asemenea, autorităţile elene au menţionat că limitarea accesului turiştilor pe cale rutieră printr-un singur punct de frontieră este explicată prin faptul că punctul de frontieră Kulata-Promachonas este singurul dotat cu infrastructura tehnică pentru scanarea formularelor obligatorii pentru intrarea în Grecia. MAE reaminteşte că ieşirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră – Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu menţiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz”, precizează MAE într-un comunicat de presă.

Cum se circulă în punctul de frontieră Kulata – Promachonas dintre Bulgaria și Grecia

Potrivit sursei citate, autorităţile elene întreprind în continuare demersuri pentru fluidizarea circulaţiei şi reducerea timpului de aşteptare la frontieră.

„Totodată, reprezentanţii misiunilor diplomatice ale României la Atena şi Sofia, cât şi cei ai Consulatului General al României la Salonic sunt în dialog constant cu autorităţile elene în acest sens. Ca şi în cursul zilei de ieri, (joi – n.r.) consulul Ambasadei României la Sofia şi un consul din cadrul oficiului consular de la Salonic se află la punctul de frontieră pentru a se asigura că cetăţenii români primesc asistenţă consulară, dacă este cazul. Din informaţiile primite din partea acestora, de la faţa locului, la ora 14.00, circulaţia era fluidă, fără aglomerări, procedurile de trecere a frontierei derulându-se într-un timp foarte scurt”, mai adaugă MAE.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

După 1 iulie, dată de la care a fost instituită obligativitatea completării unui formular online pentru accesul în Grecia, iar autoritățile elene au decis închiderea a cinci puncte de trecere a frontierei, s-au format cozi uriașe la Kulata, singurul punct de trecere spre Grecia rămas funcțional.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide