Cozi uriașe la intrarea în Grecia. Un singur punct de frontieră mai este deschis

Autor: George Cristea 02 iul. 2020 Știri auto
Cozi uriașe la intrarea în Grecia. Un singur punct de frontieră mai este deschis

Intrarea în Grecia pentru turiștii români a devenit mult mai dificilă. Autoritățile elene au închis toate punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, cu excepția celui de la Kulata-Promachonas. Cu un singur punct de frontieră rămas deschis, turiștii români vor avea de înfruntat cu cozi uriașe de mașini la intrarea în Grecia.

Ministerul Afacerilor Externe au anunțat că că autoritățiile elene operează un singur punct de trecere a frontierei între Bulgaria și Grecia în perioada 1-15 iulie. Toate celelalte cinci puncte de trecere, folosite de numeorși turiști români în drumul cu automobilul spre litoralul grecesc, sunt închise pentru turiștii care vor să intre în Grecia. Ieșirea se poate face normal, pe la toate punctele de frontieră.

Așadar, chiar dacă ai ales una dintre mașinile cele mai confortabile pentru a pleca în Grecia, nu este nicio garanție că vei ajunge acolo odihnit. Aparent, motivul închiderii celorlalte puncte de frontieră este introducerea obligativității completării formularului electronic (Passenger Locator Form), prin intermediul căruia să poată fi asigurată evidența celor care se deplasează în această țară. Măsură este lipsită de sens, având în vedere că formularul se completează online.

Cozi uriașe la intrarea în Grecia: Ce se întâmplă în punctele de frontieră?

La intrarea în Grecia, turiștii vor fi supuși aleator testelor pentru depistarea infectării cu COVID-19. Persoana testată trebuie să aștepte rezultatul timp de 24 de ore, în condiții de autoizolare, la adresa pe care a declarat-o în formularul electronic, a anunțat MAE. De asemenea, măsurile generale de prevenție, ca purtatul măștii, dezinfectarea mâinilor și de distanțare socială, sunt obligatorii.

Cei care pleacă spre Grecia trebuie să știe că autoritățile elene competente pot modifica fără niciun preaviz condițiile de intrare pe teritoriul național, în funcție de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide