Cum se curăţă scaunul de copil în 6 paşi simpli

Autor: Cristian Agatie 13 aug. 2019 Știri auto
Cum se curăţă scaunul de copil în 6 paşi simpli

Un studiu recent a arătat că scaunul de copil este, de departe, cel mai murdar obiect dintr-o maşină. Mai mult de atât, o proporţie covârşitoare a părinţilor curăţă scaunul de copil mai rar de o dată la 6 luni, unii nefăcând această operaţie niciodată. Cei mai mulţi sunt initimidaţi de procedura complicată de demontare a scaunului de copil, dar lucrurile sunt de fapt simple. Iată cum trebuie procedat.

  1. Scoate scaunul din maşină. Primul pas este să scoţi scaunul de copil din maşină, pentru a putea avea acces la cele mai ascunse părţi ale acestuia. Numai astfel poate fi curăţat perfect. Dacă este prima oară când faci acest lucru poate fi de ajutor să faci fotografii la fiecarepas al demontării, pentru a te ajuta de ele atunci când faci reinstalarea.

     

  2. Şterge şi aspiră scaunul. Asxigiră-te că îndepărtezi grosul mizeriei cu un şerveţel antibacterian şi apoi cu aspiratorul. Asta va uşura mult părocesul de curăţare a scaunului de maşină.
  3. Îndepărtează husa scaunului. Cele mai multe scaune de copil au o husă textilă. Odată îndepărtată, acestea se pot spăla apoi în maşina de spălat. Husele din bumbac se spală cel mai bine la o temperatură de 60 de grade Celsius, în timp ce materialele sintetice se spală la 40 de grade Celsius. O privire pe etichetă ar putea oferi informaţii suplimentare.

     

  4. Curăţă baza scaunului. Folosind un detergent blând şi o cârpă umedă sau burete, curăţă toată murdăria mai persistentă de pe baza scaunului şi apoi spală-l bine cu apă. După spălare, înclină scaunul în toate direcţiile pentru a te asiguira că nu rămâne apă în zonele mai puţin accesibile.
  5. Curăţă cataramele şi centurile. Centurile nu trebuie puse în maşina de spălat pentru că se pot deteriora, punând în pericol copilul în cazul unui accident. Cel mai bine, acestea se curăţă cu o cârpă umedă, apă caldăşi săpun. În ceea ce priveşte cataramele, acestea se pot scufunda în apă caldă, apoi cuplate şi decuplate pentru a îndepărta mizeria. Foloseşte la final o cârpă moale şi uscată. 

     

  6. Usucă, reasamblează şi montează scaunul în maşină. Odată curăţat cu atenţie, scaunul se poate monta înapoi în maşină. Dacă e necesar, foloseşte fotografiile pe care le-ai făcut la demontare.

Odată reinstalat scaunul în maşină poţi fi liniştit că ai îndepărtat toate bacteriile periculoase, iar copilul va călătopri în siguranţă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide