Cum se dau biletele de tren pe perioada în care România este în stare de urgență?

Autor: Elena Luchian 20 mart. 2020 Știri auto
Cum se dau biletele de tren pe perioada în care România este în stare de urgență?

Se schimbă modul de rezervare a locurilor în trenuri pe perioada stării de urgență în vigoare în România. Astfel, CFR Călători anunță că de acum, biletele de tren vor fi vândute urmând regula un loc liber, un loc ocupat.

Personalul de tren va îndruma călătorii care stau pe locuri alăturate pentru a lăsa un loc liber între ei, respectând astfel distanța minimă recomandată. Aceeași regulă se aplică și în vagoanele de dormit sau în cele tip cușetă.

„Pentru combaterea răspândirii infecţiei cu COVID-19 şi pentru protecţia, siguranţa şi securitatea călătorilor şi a personalului propriu, CFR Călători a decis să ia măsuri pentru a asigura spaţiu între pasageri, în trenuri. Se va aplica regula – un loc liber, un loc ocupat – astfel încât pasagerii să stea dispersaţi într-un vagon.”, precizează reprezentaţii CFR Călători.

Scăpăm de blocaje? CFR Călători reduce prețul biletelor în weekend

CFR Călători a alocat un număr suplimentar de vagoane pentru a evita aglomerația din trenurile utilizate, în general, pentru naveta. 25 de vagoane au fost alăturate garniturilor deja existente și încă 25 vor fi introduse în formarea trenurilor începând de astăzi.

„Facem apel la toţi pasagerii să respecte regulile de igienă şi comportament emise de Ministerul Sănătăţii şi autorităţile abilitate, în vederea restrângerii răspândirii infecţiei cu COVID-19 şi a efectelor acesteia pe teritoriul ţării noastre”, este recomandarea CFR Călători.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CFR Călători



Comentarii
Inchide