Cum se descurcă Dacia Jogger cu motorizarea Hybrid 140 pe Autobahn – VIDEO

Autor: Bogdan Bârliga 24 apr. 2023 Știri auto

Dacia Jogger cu motorizarea Hybrid 140 a început să fie vândută din luna ianuarie a acestui an și deja a început să fie testată pe autostrăzile din Germania. Modelul producătorului de la Mioveni cu sistem de propulsie hibrid nu a fost conceput pentru performațe extreme și este axat pe economie.

Conform datelor oficiale oferite de Dacia noul model Jogger ar putea să atingă o viteză maximă de 167 km/h și în clipul video din acest material se încearcă o accelerare puternică pe Autobahn.

Deși sistemul de propulsie hibrid oferă 141 CP Dacia Jogger are o greutate de 1.357 kg și o gardă la sol ceva mai mare, iar aceste detalii tehnice limitează performanțele dinamice.

Ce trebuie să știm despre Dacia Jogger Hybrid 140

Dacia Jogger a preluat sistemul E-Tech de la Renault și sub capotă avem un propulsor pe benzină cuplat cu două unități electrice. Motorul pe benzină cu capacitatea de 1,6 litri oferă 94 CP la 5.600 rpm și un cuplu maxim de 148 Nm la 3.200 rpm. Prima unitate electrică cu rol în propulsie dezoltă 49 de CP și 205 Nm cuplu, iar motorul electric cu rolul de generator livrează 20 de CP și 50 Nm cuplu. În total sistemul de propulsie hibrid de pe Dacia Jogger are o putere de 141 CP și un cuplu maxim de 205 Nm.

Resursele sunt gestionate prin intermediul unei cutii de viteze automate și Dacia Jogger poate realiza repriza de la 0 la 100 km/h în 9,8 secunde. Viteza maximă este de 167 km/h și această valoare este inferioară modelului similar echipat cu motorul în trei cilindri TCe 110 ce poate ajunge până la 180 km/h.

Modelul Dacia Jogger utilizat pentru realizarea testului pe Autobahn are noua echipare Extreme recent introdusă de producătorul român. Noul pachet aduce câteva modificări la capitolul design exterior și apar noi culori disponibile pentru toate autoturismele din oferta Dacia. Putem vedea chiar pe mașina din acest clip video noua antenă radio de tip „coadă de rechin” vopsită în culoarea Glossy, protecțiile laterale cu motiv specific și jantele din aliaj de culoare Glossy Black cu dimensiunea de 16 inchi.

Dacia Jogger în versiunea de echipare Extreme și cu motorizarea Hybrid 140 are un preț de bază în România de la 24.650 de euro pentru varianta cu cinci locuri.

Test cu Dacia Jogger Hybrid 140 pe Autobahn – Video

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Youtube/ TEST DRIVE FREAK, Dacia


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide