VIDEO | Ce caută un câine la volanul unei Tesla Model 3?

Autor: George Cristea 13 iul. 2020 Știri auto

Dacă v-ați întrebat vreodată cum se descurcă un câine la volanul unei Tesla Model 3, cu siguranță ați aflat de o filmare care face furori pe Reddit. Clipul pare să arate un câine care manevrează o Tesla Model 3 în parcarea unui supermarket.

Intră în Galeria FOTO

Deținătorul unei Tesla Model 3 a dorit să dea un înțeles nou celebrului „Dog Mode” cu care sunt dotate mașinile producătorului american. Desigur, în acest caz „dog mode” trebuie înțeles ad literam, neavând legătură cu sistemul de protecție care asigură o temperatură optimă în habitaclul mașinii atunci când lași un animal sau un copil închis în interior.

Proprietarul mașinii a folosit, de fapt, funcția Smart Summon a mașinilor Tesla, parte a suitei Full Self-Driving (FSD). În videoclip apare un câine la volanul unei mașini Tesla Model 3 care pare să manevreze volanul mașinii. Această dă cu spatele apoi pornește spre cel care filmează – fără doar și poate stăpânul mașinii și al câinelui celebru pe Reddit.

Câine la volanul unei Tesla. Adevărat sau fals?

Funcția Smart Summon permite utilizatorului să „cheme” o mașină Tesla din parcare, aceasta manevrând autonom până ajunge în zona în care se află telefonul mobil de pe care a fost activată funcția Smart Summon. Prin urmare, câinele din videoclip nu s-a aflat niciodată la volanul mașinii, în sensul în care se află un șofer, chiar dacă s-a aflat fizic la volanul mașinii.

Cea mai nouă versiune a Tesla Smart Summon a fost lansată în septembrie anul trecut, odată cu versiunea 10 de software. În câteva săptămâni de la lansare, a fost folosită de peste jumătate de milion de ori doar în Statele Unite. Legislația din alte state i-a forțat pe cei de la Tesla să întârzie lansarea la nivel global.

Chiar dacă funcția Autopilot a progresat semnificativ de la lansare, aceasta s-a aflat la baza unor accidente răsunătoare, inclusiv recent când o Tesla Model 3 a intrat într-un camion răsturnat pe o autostradă din Taiwan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide