Tesla Autopilot, un nou eșec – Un Model 3 a intrat în plin într-un camion răsturnat

Autor: Elena Luchian 02 iun. 2020 Știri auto

Sistemul Autopilot de la Tesla dă un nou rateu. O Tesla Model 3 cu funcția de rulare autonomă activată a intrat în plin într-un camion răsturnat pe autostradă.

GALERIE FOTO

Controversatul sistem Autopilot lovește din nou. De această dată, o Tesla Model 3 a fost implicată într-un accident care s-a produs în condiții perfecte de vizibilitate pe o autostradă din Taiwan. Sistemul nu a detectat camionul răsturnat în fața sa pe autostradă, nu a frânat până în ultima clipă și nici nu a făcut manevre de ocolire. Mașina a lovit în plin acoperișul camionului răsturnat în fața sa, care bloca două benzi de circulație.

Camerele de supraveghere de pe autostradă au surprins momentul impactului. Camionul este practic mutat din loc de Tesla care îl lovește.

Presa taiwaneză scrie că doar anumite funcții ale sistemului Autopilot ar fi fost activat în cazul acestui accident, ceea ce ar fi făcut imposibilă oprirea la timp.

Spre deosebire de alte accidente în care funcția era activată, iar cel aflat la volan și-a pierdut viața, de această dată, șoferul nu a fost rănit. Bărbatul de 53 de ani aflat la volan a mărturisit că nu a crezut că sistemul poate funcționa atât de slab. Acesta a fost testat pentru consum de alcool și substanțe interzise, dar rezultatele au ieșit negative.

Ce este sistemul Autopilot de la Tesla și cum funcționează?

Bazat pe senzori și camere, Tesla Autopilot este un sistem de rulare autonomă, care poate vira, accelera și poate frâna automat. Șoferul are posibilitatea de a dezactiva sistemul apăsând frâna sau prin intermediul unui comutator aflat lângă volan. Sistemul devine inactiv și atunci când șoferul preia controlul volanului.

În urma unui sondaj realizat de Bloomberg și care a vizat 5.000 de proprietari de Model 3, se arată că 1.600 dintre aceștia s-au aflat, la un moment dat, în situații limită în care sistemul nu a reacționat așa cum ar fi trebuit.

Conform sondajului, 13% dintre șoferii chestionați susțin că funcția Autopilot i-a pus în pericol, în timp ce 28% dezvăluie că i-a salvat din situații periculoase. Șase șoferi menționează că sistemul a provocat un accident. Alți nouă arată că acesta le-a salvat viața.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide