Cum va arăta bulevardul Unirii, între Piața Alba Iulia și Piața Unirii, după ce va deveni pietonal – SIMULARE VIDEO

Autor: ProMotor 29 oct. 2020 Știri auto

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a prezentat pe pagina de Facebook o simulare cum va arăta bulevardul Unirii, între Piața Alba Iulia și Piața Unirii, după ce va deveni pietonal.

Este vorba despre un proiect gigant estimat la 865 milioane lei care presupune construirea unui pasaj subteran de 2,5 km pe sub bd. Unirii, o parcare subterană de 2.800 de locuri și mutarea traficului și a mașinilor de la sol în subteran. La suprafață, întreg bulevardul va deveni spațiu pietonal, potrivit proiectului.

„Așa arată proiectul de pe Bulevardul Unirii în variantă completă. Alături de podurile și pasajele rutiere de la Mihai Bravu, Drumul Între Tarlale și Theodor Pallady, proiectul de la Unirii va contribui la fluidizarea circulației în Sectorul 3. Și ce înseamnă asta? Economie de timp și de carburant, reducerea poluării și mai multe zone pietonale cu spații verzi extinse”, a scris primarul Robert Negoiță pe pagina de Facebook.

Soluţii pentru fluidizarea circulaţiei rutiere şi pietonale

„Primăria Sectorului 3 s-a preocupat permanent de găsirea unor soluţii pentru fluidizarea circulaţiei rutiere şi pietonale pe arterele de circulaţie, fapt pentru care a realizat o serie de investiţii care au avut ca scop atât creşterea numărului locurilor de parcare, cât şi amenajarea, din punct de vedere urbanistic, a unor zone din Sectorul 3.

Totodată, urmând exemplul marilor metropole, Bucureştiul şi, implicit, Sectorul 3, trebuie să se alinieze mişcării generale de reducere semnificativă a poluării şi de creştere a spaţiilor verzi. Luând în considerare aceste aspectele, Primăria Sectorului 3 îşi propune realizarea obiectivului de investiţii „Amenajarea unei structuri urbane integrată natural prin reorganizarea traficului auto pe Bd. U nirii- Tronson Piaţa Unirii – Piaţa Alba Iulia, sector 3, Bucureşti”, se arată în anexele proiectului de hotărâre, informează HotNews.ro.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide