Cum va arăta noua generaţie Audi A6 | GALERIE FOTO

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

 


Anul viitor toate modelele noi de la Audi vor aduce în prim plan limbajul de design actualizat de Marc Lichte (şeful departamentului de design), pentru a consolida ceea ce oficialii germani spun că va fi o noua epocă de styling a mărcii Audi. 

Initial, noul aspect va fi introdus de noua generaţie a lui A8, şi apoi urmat îndeaproape de noul A7, setat să adopte o prezenţă mai sportivă şi mai îndrăzneaţă. Apoi noul A6 va urma să poarte şi el noul ”costum”, modelul urmând să apară oficial spre sfârşitul anului.

Conceptul Prologue a fost introdus de Lichte încă din 2014, acesta vrând să reflecta noul limbaj de design ce se sprijină pe trei piloni: sofisticat, sportiv şi progresiv.

Pentru A6, acest lucru se va traduce in faruri agresive uşor conice, precum şi grila hexagonală previzualizată la Prologue. De asemenea, ne putem aştepta să vedem o capotă mai bine conturată şi linii laterale care să inspire mai multă putere.

Dincolo de design, noul Audi A6 va fi fabricat utilizând platforma Volkswagen MLB, construită dintr-o combinaţie de fibre de carbon şi plastic, oţel de înaltă rezistenţă şi aluminiu. Această combinaţie va face că toate noile derivaţii ale lui A6 să cântărească în mod semnificativ mai puţin decât modelele actuale. 

În ceea ce priveşte motoarele acestea vor fi unităţi cu patru cilindri diesel şi pe benzină pentru modelele entry-level, precum şi un V6 pe benzină de 3.0 litri şi un V8 de 4.0 litri pentru modelele high-end orientate spre lux şi performanţă.

GALERIE FOTO
Comentarii
Inchide