Cum va arăta viitorul Renault Clio? Mașina este SF!

Autor: Promotor 09 aug. 2021 Știri auto

Renault Clio V a fost lansat în 2019, dar fanii modelului francez așteaptă cu nerăbdare cea de-a șasea generație a mașinii de legendă. Cum va arăta viitorul Clio?

GALERIE FOTO

O echipă de designeri de la o școală de design a construit digital viitorul Renault Clio. Iar mașina lor arată SF. Proiectul a fost sponsorizat de Centrul de Design Renault.

Tinerii Titouan Lemarchand și Guillaume Mazerolle au lucrat la aspectul exterior. Interiorul a fost creația lui Cesar Barreau. Cei trei au fost coordonați de către profesorul Marco Brunoni, care este și Designer Senior de Exterior la Renault.

Modelul realizat de ei este unul cu linii extreme. Jante uriașe, o suprafață vitrată imensă și design agresiv sunt caracteristicile conceptului. Parbrizul este foarte înclinat, iar capota este foarte scurtă. Pentru a da senzația de continuitate, și portierele sunt construite din sticlă.

Farurile LED, cu elemente orizontale și verticale, sunt inspirate de conceptul Megane eVision, prezentat de constructorul din Hexagon în toamna anului trecut. Stopurile, în schimb, amintesc de R5 Turbo. În partea posterioară apare un difuzor de aer tipic supercarurilor. Eleronul este o prelungire a acoperișului de sticlă și este construit din același material.

Viitorul Renault Clio are o cabină futuristă

În cabină pot lua loc până la patru persoane. Interiorul se îndepărtează de conceptul propus de Renault pentru mașinile sale, dar urmează un concept minimalist și elegant. O consolă plutitoare, inserții din lemn și o banchetă cu formă inovatoare se regăsesc la bord. Portbagajul prezintă elemente despărțitoare pentru o depozitare organizată.

În viziunea echipei, viitorul Renault Clio are două motoare electrice, câte unul pe fiecare dintre punți.

Abordarea este, cel mai probabil, mult prea futuristă pentru a fi luată în considerare pentru viitorul Renault Clio.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide