Cupra Born este o mașină sport compactă care oferă performanțe surprinzătoare – Prezentare video

Autor: Ionuț Vîlciu 06 dec. 2022 Știri auto

Cupra Born este modelul electric din oferta Cupra și se înrudește cu Volkswagen ID.3. Vom vedea ce primești de la acest automobil electric și cum se diferențiază de omologul său german.

Cupra Born este mașina electrică pe care producătorul spaniol de automobile o are în ofertă. Este o rudă a lui Volkswagen ID.3, dar vom vedea care sunt asemănările și diferențele dintre cele două modele.

Cea pe care noi am avut-o în test este una cu motorizarea de mijloc, cea cu 204 cai putere și bateria cu capacitate de 58 kWh. Autonomia teoretică pentru un asemenea model este de 427 de kilometri cu o singură încărcare.

Cupra Born are un aspect care atrage toate privirile

Forma este una care ne aduce aminte de ID.3, dar liniile de design fac diferența. Cupra Born este o mașină agresivă, cu linii tari. Mașina are diferite accente de culoarea bronzului sunt specifice brandului Cupra. Farurile full LED au același design tăios, care conferă mașinii o privire agresivă. Jantele sunt și ele de mari dimensiuni, de 19 inch mai exact. Ele sunt completate de un prag proeminent, care aduce un plus de sportivitate mașinii.

Partea din spate a mașinii este și cea mai spectaculoasă. Avem o bandă LED care se întinde pe tot spatele mașinii și înglobează luminile de frână. Există și un spoiler proeminent care arată ca o glugă și învelește luneta, iar difuzorul agresiv, vopsit în culoarea caroseriei, completează întregul pachet.

Aspect agresiv, interior practic

Dacă deschidem hayonul, vom găsi un portbagaj cu un volum de 395 de litri, mai mare chiar și decât cel al lui Volkswagen Golf. Bancheta este și ea rabatabilă, fiind fracționată 60-40. Chiar dacă mașina nu este atât de mare, mașina oferă loc suficient pentru ocupanții locurilor din spate. De asemenea, există și o cotieră cu două suporturi de pahare și prize USB-C pentru încărcarea dispozitivelor.

Mutându-ne pe locurile din față, avem o față de ușă realizată din plastice reciclate, care sunt combinate cu un material de tip microfibră. Scaunele sunt realizate și ele din același material aderent și sunt electrice, încălzite și au și funcție de masaj. Volanul este îmbrăcat cu piele perforată, are cusături arămii și comenzi tactile.

Ecranul central măsoară 12,3 inch și este compatibilă cu Android Auto și Apple CarPlay. Pentru a-ți încărca mai ușor telefonul, mașina are și un pad pentru încărcare wireless.

Prețul unei mașini cum a fost cea din testul nostru este de aproximativ 48.000 de euro cu TVA inclus.

VIDEO

Text: Ionuț Vîlciu

Video: Luci Popa

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide