Peste un milion de mașini electrice vândute în 2022 în Europa

Autor: Adrian Somai 24 nov. 2022 Știri auto

Anul 2022 se dovedește a fi un an excelent pentru segmentul mașinilor electrice, modelele cu zero emisii demonstrând că de la an la an câștigă tot mai mult la capitolul popularitate. Potrivit datelor, pe plan european s-au vândut peste un milion de mașini electrice.

Conform analizelor Jato Dynamics, pe Bătrânul Continent se vând lunar în jur de 100.000 de mașini electrice. Dintre acestea, cele mai multe sunt produse de Grupul Volkswagen. Spre exemplu, în luna octombrie, cele mai căutate modele printre clienții europeni au fost ID. 4 și ID. 3, urmate în clasamentul vânzărilor de Fiat 500 și Peugeot e-208. Rău nu s-au descurcat nici modelele Renault Megane e-Tech sau Skoda Enyaq. Din păcate pentru Dacia, modelul Spring nu a mai intrat în Top 10 în luna octombrie.

Constructorii pun tot mai mult preț pe dezvoltarea mașinilor electrice, toate numele mari ale industriei aflandu-se la această oră într-o ofensivă continuă în direcția tranziției electrice. Investițiile sunt tot mai mari, iar rezultatele sunt deja vizibile. Spre exemplu, tot în luna octombrie, 13% din vânzările Grupului VW au fost asigurate de modelele electrice din gamă. Lucrurile stau și mai bine pentru BMW, acolo unde 18% dintre vânzări au fost asigurate de mașinile cu zero emisii.

China vrea să cucerească piața auto europeană

Și constructorii chinezi investesc masiv în această direcție în ultimii ani, Geely fiind un exemplu foarte bun. Rezultatele se văd deja, 35% din totalul vânzărilor Geely din luna octombrie fiind atribuite modelelor cu propulsie electrică. În cazul SAIC, ponderea este și mai mare, 45% din mașinile vândute fiind echipate cu unități electrice.

În plus, constructorii chinezi încearcă să profite de apetitul tot mai mare al europenilor pentru mașinile electrice. În luna octombrie, peste 15.000 de mașini electrice vândute în Europa au aparținut unor mărci chineze.

Sursa: Hotnews 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide