CUPRA Formentor în versiunea Taiga Grey este o ediție limitată la 999 de bucăți

Autor: Marius Vișan 02 iul. 2022 Știri auto

Odată cu lansarea producției versiunii Taiga Grey, CUPRA aduce o notă în plus de unicitate modelului CUPRA Formentor VZ5.

Pentru pasionații de mașini, CUPRA Formentor este expresia maximă a performanței unui motor cu ardere internă, combinând un șasiu avansat ce poate fi personalizat prin selectarea diferitelor moduri de conducere, o direcție progresivă, o transmisie cu schimbări rapide de trepte și o tracțiune integrală care să facă față emblematicului motor de 2,5 litri TSI în cinci cilindri, ce furnizează 390CP (287kW) și un cuplu de 480Nm.

Designul modelului CUPRA Formentor VZ5 este accentuat prin adăugarea ediției limitate VZ5 Taiga. Aceasta este oferită în culoarea Taiga Grey, o culoare unică creată pentru acest autovehicul special. Culoarea exterioară se potrivește cu acest interior specific – grafică progresivă pentru scaune oferite în Dinamica Black perforată și piele Nappa maro.

Fiecare CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey va include numărul autovehiculului gravat cu laser pe panoul ușii, cu efect de umbră, evidențiind caracterul exclusiv al autovehiculului și marcându-i locul în istoria mărcii.

CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey: ediția limitată de 999 unități

Caracterul puternic este amplificat de farurile Matrix LED, acum echipare standard pentru CUPRA Formentor VZ5, ce oferă tehnologie de ultimă oră, asigurând o iluminare mai intensă, mai inteligentă și extrem de eficientă.

Beneficiind de camera frontală a mașinii și funcții inteligente, sistemul Matrix LED poate regla dinamic distribuția luminii, iar deplasarea se poate face cu faza lungă pornită permanent, deoarece aceasta nu-i va orbi pe ceilalți participanți la trafic. Astfel, sistemul contribuie la mai multă siguranță pe șosea.

Această tehnologie avansată de iluminare este disponibilă acum și ca opțiune pentru modelele CUPRA Leon, CUPRA Leon Sportstourer și CUPRA Formentor.
Producția modelului CUPRA Formentor VZ5 Taiga începe săptămâna aceasta, la fabrica mărcii din Martorell și este limitată la numai 999 de unități, făcând parte din producția totală exclusivă CUPRA Formentor VZ5 de 7.000 de unități.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CUPRA


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide