Spaniolii de la Cupra au dezvăluit noile modele Tavascan și Terramar

Autor: Mihai Morcovescu 09 iun. 2022 Știri auto

Producătorul spaniol de automobile Cupra a dezvăluit două dintre viitoarele sale modele de serie, SUV-urile Tavascan și Terramar. Primul dintre acestea este electric, iar cel de-al doilea are propulsie exclusiv hibridă  Ambele automobile își vor face debutul în cursul anului 2024.

Terramar va fi ultimul model Cupra echipat cu motor termic

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Oficialii Cupra au prezentat în Spania noi modele ce vor intra în producția de serie în următorii trei ani. Primul dintre acestea a fost conceptul UrbanRebel, care anunță un model de producție în 2025. Alături de acesta au mai fost dezvăluite două modele complet noi, care vor fi lansate în 2024.

Primul dintre acestea se numește Tavascan. Este vorba despre un SUV complet electric, care va fi construit pe platforma MEB folosită și de Volkswagen ID.5 GTX. Spaniolii nu au precizat decât că mașina va primi un sistem de propulsie electric care va livra 306 CP. Acesta ar urma să fie alimentat de o baterie de 77 kWh, care va ofeeri o autonomie de până la 450 de kilometri.

Cel de-al doilea model de serie poartă denumirea de Terramar (foto, jos), care este inspirată de cea a circuitului Sitges-Terramar. Avem de-a face tot tot cu un SUV, dar de această dată sistemul de propulsie este hibrid.

Modelul va fi, în fapt, versiunea spaniolă a viitorului Audi Q3. Asta înseamnă că va avea o lungime de aproape 4,5 metri și va primi un design sportiv. Crossover-ul va fi construit pe o versiune actualizată a platformei MQB și va fi asamblat la uzina din Gyor (Ungaria).

Deși nu au fost divulgate specificațiile tehnice, cei de la Cupra au anunțat că acesta va fi ultimul model al brandului din Martorell care va fi echipat cu un motor termic.

Terramar va avea două versiuni hibride: una convențională și una plug-in hybrid. Potrivit informațiilor dezvăluit de compania ibereică, versiunea cu încărcare la priză ar urma să ofere o autonomie de aproximativ 100 de kilometri în modul pur electric.

Cupra Tavascan și Terramar vor fi lansate pe piață în 2024, același an în care vor debuta și versiunile cu facelift ale modelelor Leon, Formentor și Born.

Sursa: Cupra

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cupra


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide