Cupra Urban RebelConcept prefigurează viitorul crossover electric al spaniolilor, care va debuta în 2025

Autor: Mihai Morcovescu 08 iun. 2022 Știri auto

Producătorul spaniol de automobile Cupra a dezvăluit în cadrul aceluiași eveniment trei vehicule: două modele de serie și un concept. Două dintre acestea sunt mașini de serie, SUV-urile Terramar și Tavascan, iar cel de-al treilea este prototipul UrbanRebel. Acesta din urmă prefigurează viitorul crossover electric al spaniolilor, care va fi lansat în cursul anului 2025.

Modelul de serie va semăna în proporție de 95% cu acest concept

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

La sfârșitul anului trecut, constructorul iberic a prezentat o primă versiune a conceptului UrbanRebel. Mașina de atunci afișa un design extremă, care te ducea cu gândul la modelele de competiție. De această dată, Cupra a dezvăluit un model mai sobru, mult mai apropiat de varianta de producție anunțată pentru 2025.

UrbanRebel Concept nu și-a pierdut, însă, aerul agresiv, însă caroseria adoptă linii mai cuminți. La partea frontală se distinge o imensă priză de aer pronunțată găzduită de spoiler și un set de faruri LED cu trei secțiuni de iluminare.

Nota de sportivitate continuă la spate, acolo unde regăsim un eleron cu o formă neconvențională, care a fost montat deasupra lunetei. Mergând mai departe, se disting stopurile full LED care sunt conectate printr-o baghetă iluminată, care integrează și logo-ul Cupra iluminat.

Potrivit informațiilor publicate de compania din Abrera, 95% dintre detaliile estetice ale acestui concept se vor regăsi și pe versiunea de serie. Un detaliu foarte interesant este acela că o serie de elemente ale caroseriei și ale habitaclului au fost realizate cu ajutorul unor imprimante 3D.

La interior, UrbanRebel a primit un volan sport cu comenzi, al căror design te duce cu gândul la un controller pentru consolele de jocuri video. Nu lipsește instrumentar ulde bord complet digital și display-ul central pentru sistemul de infotainment, dar nici lumina ambientală.

Cupra UrbanRebel este propulsat de două motoare electrice de 226 CP

Conceptul UrbanRebel este construit pe arhitectura MEB a Grupului Volkswagen, care este utilizată și de modelele ID.3 și Cupra Born. Spre deosebire de aceste modele, motorul electric al lui UrbanRebel este cuplat la puntea față și livrează 226 CP. În condițiile date, conceptul spaniol este capabil să demareze de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde.

În ciuda unei lungimi de peste 4 metri, conceptul va putea parcurge până la 440 de kilometri cu o singură încărcare. Comparativ, Cupra Born are o autonomie de 539 de kilometri în ciclu WLTP.

Versiunea de serie a conceptului Cupra UrbanRebel va debuta în 2025. Modelul va fi produs la uzina Martorell din Spania.

Sursa: Cupra

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cupra


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide