Cât costă modelul electric Cupra Born pe piața din România

Autor: Cristian Gubandru 27 mai 2022 Știri auto

Cupra a început producția de serie a primei sale mașini 100% electrice, Cupra Born, la uzina Zwickau din Germania anul trecut. Noul model electric este aproape identic cu conceptul El-Born din 2020.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cupra Born seamănă cu Volkswagen ID.3. Structura de bază este împărtășită cu ID.3, chiar și ușile sunt aceleași, deși unele detalii vizuale dau impresia unui stâlp C reproiectat care ajută la disimularea ADN-ului comun cu VW.

Prețul modelului Cupra Born în România

Potrivit reprezentanților Porsche Inter Auto, Cupra Born are un preț de 37.000 de euro cu TVA în România. Modelul cu 204 CP vine cu bateria cu o capacitate netă de 58 kW și are o autonomie de 420 de km. Anul acesta au ajuns în România doar două exemplare, însă anul viitor vom vedea mai multe mașini pe stradă.

Hatchback-ul electric este construit pe aceeași platformă MEB a Volkswagen Group, aflată și la baza modelelor ID.3, ID.4, Skoda Enyaq iV și Audi Q4 e-tron.

Fabrica Zwickau este prima fabrică a grupului Volkswagen pentru vehicule 100% electrice și este considerată cea mai mare și mai eficientă din Europa.

Cu o producție zilnică de până la 1.400 de vehicule, fabrica germană are o capacitate anuală de producție de aproximativ 330.000 de mașini electrice. În plus față de Cupra Born, alte patru modele, Volkswagen ID3, Volkswagen ID4, Audi Q4 e-tron și Audi Q4 Sportback e-tron, sunt produse la această uzină.

Două modele complet noi

Strategia „Cupra X 2” prevede inclusiv lansarea a două modele complet noi până la sfârșitul lui 2022. Deocamdată, oficialii Cupra nu au dezvăluit nici un fel de detaliu despre acestea. Ceea ce se știe este că în 2024 va fi lansat noul model electric Tavascan, iar anul următor își va face debutul un alt vehicul cu emisii zero, care se va baza pe conceptul UrbanRebel, prezentat în toamna lui 2021.

Sursa: Porsche Inter Auto

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide