Imagini cu ultima Dacia 1300 ieșind de pe linia de asamblare – VIDEO

Autor: ProMotor 05 dec. 2019 Știri auto

Dacia 1300 este o mașină care a marcat istoria românilor, dar, ca orice lucru de pe lumea asta, fie el bun sau rău, și această mașină a avut un sfârșit.

În cazul ei, ultima berlina a fost produsă în luna iulie din 2004. După mai bine de trei decenii de existență, a ieșit de pe linia de asamblare a fabricii de la Colibași exemplarul cu numărul 1.959.730.

GALERIE FOTO

Dacia 1300 a iesit definitiv din productie

Ce a însemnat Dacia 1300 pentru români în cei 35 de ani de producție? Nici mai mult, nici mai puțin decât un automobil care s-a identificat de-a lungul timpului cu poporul român, fiind un exponent al identității noastre.

În clip mașina poate fi văzută sub mai multe forme: mașină de poliție, ambulanță, break, pickup folosit pentru transportul mărfurilor, cartofilor, porcilor etc. În final, muncitorii fabricii și oficialii companiei și-au lăsat semnăturile pe ultima berlină.

Oficialii grupului au motivat la acea vreme că încetarea producerii vechiului model era inevitabilă, având în vedere faptul că era un model învechit atât din punct de vedere al designului, cât si al performanțelor. Prin eliminarea Berlinei de pe liniile de producție se mărea capacitatea de asamblare a lui Logan, de la 125 de exemplare pe zi în acel moment, la peste 250 zilnic până la sfârșitul anului 2004.

La festivitatea organizată cu ocazia evenimentului au fost prezenți membrii conducerii Dacia Renault, de la președintele de la acea vreme FranIois Fourmont, până la prefectul judetului Argeș și primarul Piteștiului. Starea generala în rândul celor prezenți a fost mai mult una de tristete, momentul fiind un prilej de amintiri frumoase din timpul celor 35 de ani de productie a modelului.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: AP Archive / YouTube



Comentarii
Inchide