Dacia 1300 de Miliție se vinde pe OLX. Bătrâna Dacie a fost restaurată aproape complet

Autor: Ionuț Vîlciu 14 feb. 2023 Știri auto

Un exemplar de Dacia 1300 este listat la vânzare pe OLX. Mașina a fost restaurată și are echipamentele și aspectul unei autospeciale de miliție.

Clasicele modele de Dacia sunt o parte importantă din istoria auto a României, cu bune și cu rele. Chiar dacă nu au fost cele mai avansate mașini, au reușit să ofere un mijloc de transport. De-a lungul timpului au existat variante diverse de motorizare, aspect exterior, dar baza a rămas, în mare parte, la fel.

Bineînțeles, aceste mașini au fost folosite și de organe ale statului comunist, în acest caz de forțele de ordine de atunci, Miliția. Mașina pe care am găsit-o se află în stare bună, iar proprietarul spune că totul este funcțional.

Cât costă o Dacia 1300 de Miliție?

Mașina este pusă la vânzare pe site-ul de anunțuri OLX cu prețul de 4.500 de euro. Este un preț destul de mic pentru o Dacia 1300, în special pentru un exemplar despre care se spune că a fost restaurat în proporție de 98%.

Nu ni se specifică dacă este o mașină autentică, care a aparținut inițial miliției din perioada comunistă, sau dacă este o replică a uneia. Ce-i drept, mașina arată bine, cu toate că detaliile piturii specifice unei mașini de miliție diferă puțin de original, dar asta se poate întâmpla și din cauză că mașina a fost refăcută.

Exemplarul este echipat cu bara specifică pe plafon, pe care sunt montate un girofar și o sirenă. La interior există stații radio, iar proprietarul spune că mașina dispune de toate echipamentele specifice vremurilor și că sunt funcționale.

Atât la exterior, cât și la interior, mașina arată bine, cu toate că nu ne sunt oferite foarte multe fotografii. Și compartimentul motor este curat, unele piese arătând ca noi, așa cum este alternatorul, spre exemplu.

Piața mașinilor clasice a tot crescut, la fel și prețurile. Ați plăti această sumă de bani pentru o mașină clasică românească?

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: OLX


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide