Un Aro 244 cu puțini kilometri se vinde cu 15.000 de euro. Cum justifică vânzătorul prețul

Autor: Ionuț Vîlciu 08 feb. 2023 Știri auto

Un Aro 244 cu puțini kilometri la bord este listat la vânzare cu suma de 15.000 de euro. Mașina nu are motor românesc sub capotă.

Mașinile clasice românești au devenit foarte populare printre pasionații auto. Oamenilor le plac aceste mici bucăți din istoria automobilului românesc fie prin ceea ce înseamnă ele din punct de vedere istoric sau pentru că sunt nostalgici și vor să retrăiască momente la volanul lor.

Oricum ar fi, pe piață întâlnim tot felul de oferte, în diferite condiții, la prețuri diverse. De această dată, vorbim de un Aro 244 al cărui proprietar spune că se află într-o stare perfectă.

Merită un Aro 244 15.000 de euro?

Anunțul a fost postat pe Aro4x4.ro, iar anunțul spune că „mașina arată și funcționează perfect”. Într-adevăr, din punct de vedere estetic, mașina arată foarte bine. Caroseria pare că a fost revopsită și are câteva ornamente cromate, precum pragurile sau benzile de crom de la baza geamurilor laterale. Jantele din aliaj cu anvelope de teren completează aspectul. De asemenea, observăm că mașina are și geamuri cu tentă închisă.

La interior, acest Aro arată cel puțin la fel de bine ca la exterior. Este o mașină spartană, fără îndoială, dar interiorul simplist pare că este bine îngrijit. Vedem componente pe care le împărțea cu modelele Dacia ale acelor vremuri, printre care se numără volanul, ceasurile de bord sau butoanele.

Ce motor există sub capotă?

Din anunț aflăm că acest Aro 244 este dotat cu un motor Andoria, pe motorină, cu normă de poluare Euro 2. Nu ni se specifică valoarea puterii motorului, dar propulsoarele Andoria aveau diferite trepte de putere, în funcție dacă erau supraalimentate sau nu.

Cutia de viteze este una manuală, iar tracțiune integrală cu reductor nu avea cum să lipsească pe ceea ce este, în esență, un vehicul destinat mersului în teren.

Proprietarul acestui Aro cere 15.000 de euro pe mașina despre care spune că are 38.000 de kilometri reali.

Intră în GALERIA FOTO

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aro4x4.ro


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide