FOTO. Așa ar putea arăta Dacia 1300 din viitor. Un asemenea concept ar valora zeci de mii de euro

Autor: Daniel Samoilă 22 nov. 2021 Știri auto

Te-ai gândit cum ar putea arăta „bătrâna” Dacia 1300 dacă ar fi proiectată după regulile celor mai moderne mașini? Un tânăr inginer al uzinei Dacia din Mioveni a regândit un concept spectaculos al modelului Dacia 1300.

Theodor Ioan Tănase (27 de ani), un angajat al Dacia care a terminat Universitatea din Pitești, specializarea Ingineria Transporturilor, a gândit un model Dacia 1300 al viitorului, în care oglinzile retrovizoare sunt înlocuite de camere de supraveghere. Momentan, conceptul este doar la nivel de proiect personal.

Intră în Galeria FOTO

Theodor lucrează la Dacia de patru ani și face proiectare 3D de aproximativ cinci ani. Ideea lui pentru noul concept de Dacia 1300 a pornit de la Dacia Bigster.

Astfel, tânărul inginer a îmbinat elementele de la Bigster pe modelul Dacia 1300, care a fost foarte popular în România înainte de 1989.

Foto – Facebook / Theodor Tănase

Inedit. Cum ar putea arăta Dacia 1300 în viitor

Conform Adevărul.ro, Theodor a lucrat peste 60 de ore la conceptul Dacia 1300 pe care l-a realizat.

Dacia 1300 „din viitor” dispune de senzori tactili pentru comenzile de după volan, funcția repetându-se pentru display-ul secundar pentru infotainment, plus o cutie automată de viteze.

Un asemenea concept ar putea costa zeci de mii de euro

El nu a calculat cât ar putea costa ca un asemenea concept să devină o mașină reală. Potrivit estimărilor, o astfel de mașină ar costa câteva zeci de mii de euro.

Tânărul inginer a mai realizat proiecte asemănătoare în trecut, dar nu a primit vreo propunere de colaborare. De asemenea, el s-a mai ocupat în primăvara acestui an și de conceptul Dacia T Model, care are ecran tactil şi senzori tactili în partea volanului pentru o accesibilitate cât mai uşoară a şoferului.

Dacia T-Model. Foto: Theodor Tănase

Theodor Ioan Tănase a mai lucrat mii de ore și alte proiecte, mai exact la cinci concepte care au primit următoarele denumiri: Dacia Quno, Dacia The Vision, Dacia Cross-x, Dacia Lujo şi Dacia Ezeon.

„Legat de dotările pe care le are conceptul de Dacia 1300 pe care l-am creat, în primul rând am înlocuit oglinzile laterale ale maşinii cu camere video, iar părţile de vedere ale camerelor sunt în interiorul maşinii, pe planşa de bord. Am pus de asemenea senzori tactili pentru comenzile după volan, iar această funcţie se repetă pe display-ul secundar pentru infotainment.

Conceptul creat de Dacia 1300 are cutie automată de viteze, plus numeroase elemente ce sunt obligatorii la ora actuală pe orice maşină, conform standardelor internaţionale de siguranţă”, a declarat Theodor Ioan Tănase, pentru Adevărul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide