Dacia a făcut anunțul așteptat de toată lumea: când se reia producția la Mioveni

Autor: ProMotor 09 apr. 2020 Știri auto

Dacia a făcut joi anunțul așteptat de toată lumea în ceea ce privește reluarea producției la uzina din Mioveni. Iată când se reia producția la uzina Dacia.

Intră în Galeria FOTO

Producătorul român, care este și cel mai mare angajator din țara noastră, a anunțat joi că a implementat „toate măsurile de protecție și sanitare” pentru a putea relua activitatea de producție la uzina din Mioveni. Aceasta se va putea face începând cu data de 21 aprilie, pe bază de voluntariat, pentru ca după data de 4 mai să fie reluată activitatea normală în ambele uzine Dacia de pe platforma de la Mioveni – Uzina Mecanică de Șasiuri și Uzina de Vehicule.

„În acord cu partenerii sociali și din respect pentru protejarea și siguranța angajaților, toate măsurile sanitare de protecție în vigoare, în România, au fost implementate pentru a relua progresiv activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni.

Astfel, începând cu data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat:

  • Uzina Mecanica și Șasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru
  • Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în 2 schimburi

Din data de 4 mai, vor redemara activitățile ambelor uzine.

Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă au fost definite și aplicate măsuri pentru a proteja angajații în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor”, se arată într-un comunicat trimis de Dacia redacției Promotor.

Comunicatul reamintește că, încă de la debutul crizei pandemice generate de noul virus COVID -19, Groupe Renault România s-a asigurat că ia măsuri adecvate de protecție pentru ansamblul angajaților din toate sediile unde își desfășoară activitatea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide