Dacia a scumpit din nou electricul Spring. Acum, modelul cu emisii zero costă aproape cât în Germania

Autor: Mihai Morcovescu 03 aug. 2022 Știri auto

Dacia Spring, unul dintre cele mai bine vândute modele electrice pe piața din Europa, s-a scumpit din nou. Automobilul românesc cu emisii zero înregistrează, astfel, una dintre cele mai agresive creșteri de preț pentru un vehicul în primul an de la debutul comercial.

După ce ajunsese să coste peste 21.000 de euro în urmă cu doar o lună și jumătate, prețul mașinii produsă în China a crescut acum cu încă 400 de euro.

Cât costă Dacia Spring în luna august?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Dacia Spring a fost lansată pe piața din România în luna martie 2021. În momentul debutul comercial, producătorul de la Mioveni anunțase un preț de pornire de 18.100 de euro cu TVA inclus. Acesta era valabil pentru versiunea Spring Comfort Plus.

La începutul lunii decembrie a venit o primă scumpire, prețul urcând la 19.100 de euro. Anul acesta au urmat noi scumpiri. Prima dintre acestea a urcat prețul la 19.600 de euro, iar în luna aprilie mașina autohtonă cu emisii zero ajungea să coste cu 700 de euro mai mult, și anume 20.300 de euro cu TVA inclus.

Începând cu data de 10 mai, urbana electrică a fost din nou scumpită cu încă 600 de euro, ajungând să coste 20.900 de euro. După doar o lună, prețul a crescut din nou, cu încă 500 de euro, până la 21.400 de euro.

Din această lună, cine dorește să achiziționeze o Dacia Spring va trebui să achite 21.800 de euro. Prețul este înainte de subvențiile acordate de stat prin Programele Rabla și Rabla Plus.

Cât costă Dacia Spring în alte țări?

În România, Dacia Spring este mai scump comparativ cu alte țări europene. Spre exemplu, în Franța, Spring-ul este comercializat la un preț de pornire de 19.800 euro (versiunea Essential) și ajunge la 21.300 de euro (Expression). În Germania, modelul electric autohton este mai scump și costă 22.550 de euro (Essential).

Mergând mai departe, pe piața din Spania, modelul electric este vândut la un preţ de pornire de 20.205 euro și ajunge la 21.805 euro. În Portugalia, Spring costă de la 19.600 de euro, în timp ce în Belgia pornește de la 19.990 de euro și ajunge la 21.090 euro.

Dacia Spring oferă o versiune de echipare și o autonomie de 230 km

Pe piața din țara noastră există o singură variantă de echipare, și anume Expression. Odată cu introducerea noii identități vizuale a gamei de modele aceasta a luat locul vechii linii de echipare Comfort Plus. Ulterior, va debuta o a doua variantă, care se va numi cel mai probabil Comfort. Aceasta va fi mai accesibilă, dar și mai slab echipată. Deocamdată nu se știe când își va face debutul comercial.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 45 CP, care este alimentat de o baterie de 26,8 KWh. Mașina poate fi alimentată de la o priză casnică de 220 V, precum și la un „wall-box”. Opțional, modelul poate fi încărcat la o bornă DC. Electrica românească oferă o autonomie de 230 de kilometri în ciclu WLTP și 305 kilometri în ciclul WLTP City. Acesta din urmă cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat.

Lista de echipamente de siguranță cuprinde limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare și 6 airbag-uri. De asemenea, sunt disponibile apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Sursa: Dacia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide