Nou look pentru Dacia. Din 16 iunie, toate modelele Dacia vor putea fi comandate cu noul logo al mărcii

Autor: Mihai Morcovescu 15 iun. 2022 Știri auto

Producătorul român de automobile Dacia a publicat fotografiile oficiale cu noul logo, care se va regăsi de azi pe toate modelele. Acesta reprezintă cea de-a treia și ultima etapă din procesul de implementare a noii identități vizuale a mărcii de la Mioveni.

Noul logo este disponibil pe toate modelele Dacia

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

La începutul anului 2021, Dacia prezenta conceptul Bigster. Acesta prefigurează viitorul SUV de mari dimensiuni, care va sosi în 2025. Cu același prilej, marca de la Mioveni anunța trecerea la o nouă identitate vizuală. Era vorba despre un nou logotip (denumirea mărcii), o nouă emblemă (sigla folosită pe mașini) și o nouă schemă de culori.

Procesul de implementare a noii identități de brand a demarat la jumătatea lui 2021 cu suporturile de comunicare. La început de 2022, procesul a continuat cu schimbarea la față a showroom-urilor din întreaga rețea de dealeri. Acum, a fost anunțată introducerea noii identități de brand și pe modelele din gamă. Este vorba despre aplicarea noului logo pe Spring, Sandero, Logan, Jogger și Duster.

Cu acest prilej, au fost publicate primele imagini cu actualele modele Dacia care au primit noul logo. Simbolul poartă denumirea de Dacia Link și se va regăsi în centrul noii grile frontale și pe jantele tuturor modelelor care vor fi comandate începând cu data de 16 iunie. De asemenea, noul logotip va fi aplicat și pe partea posterioară a mașinilor, precum și la interior, pe volan. Pe străzi, mașinile vor putea fi văzute pe final de an.

Toate modelele Dacia vor avea viteza maximă limitată la 180 km/h

Noul logo Dacia este alcătuit din literele C și D stilizate. „Compusă din literele D și C stilizate, legate între ele asemenea verigilor unui lanț, noua emblemă evocă în același timp robustețe și simplitate”, se precizează în comunicatul oficial.

Odată cu acest update, Dacia introduce și o nouă nuanță pentru caroserie, denumită Lichen Kaki. De acum vom avea și o nouă nuanță Gris Mégalithe pe barele de pavilion, pe scuturile de protecție față și spate, precum și pe carcasele oglinzilor retrovizoare. Aceasta se va regăsi în oferta modelelor Sandero Stepway și Duster.

„Prezentarea noii identități vizuale pe toate modelele gamei Dacia reprezintă cel de-al treilea și ultim capitol al strategiei lansate în urmă cu mai mult de un an. Acest nou univers vizual reflectă valorile noastre – simplitate, robustețe, spirit autentic – sub o formă mai afirmată și mai modernă. Noua identitate reprezintă un impuls vizibil pentru Dacia în îndeplinirea ambițiilor sale”, spune Denis Le Vot, directorul general Dacia.

În același timp, Dacia va aplica treptat angajamentele asumate de Grupul Renault. Astfel, din 2023, va fi prima marcă a grupului francez ale cărei modele vor avea viteza maximă limitată la 180 km/h.

Marca autohtonă dorește să arate că este promotoarea unei abordări raționale a modului în care automobilele sunt utilizate de clienți. În acest sens, Dacia va renunța treptat la elementele cromate și la materialele din piele naturală.

Din 16 iunie, clienții vor putea comanda modelele Dacia cu noua identitate vizuală. Prezentarea oficială a gamei va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Paris, care va avea loc în luna octombrie. Primele modele vor ajunge la dealeri la finalul anului curent.

Sursa: Dacia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide