Dacia anti-zăpadă. Cum arată și cât costă un Duster echipat cu plug?

Autor: David Andrei 28 oct. 2020 Știri auto

Dacia anti-zăpadă costă aproape 30.000 de euro și este de vânzare în Germania. Imagini cu modelul modificat pentru căderi masive de zăpadă au apărut pe site-ul specializat în vânzări mobile.de. SUV-ul are acum un plug montat în partea frontală.

GALERIE FOTO

Dacia Duster anti-zăpadă are un plug pentru degajarea căilor de acces pe timp de iarnă. Sistemul este montat sub bara de protecție din față. În partea din spate, și-a făcut apariția un rezervor de sare. Acesta poate fi folosit când drumurile sunt acoperite de gheață sau polei pentru a oferi altor șoferi o rulare mai sigură.

Sub capota lui Duster cu plug din Germania se află motorul 1.5 dCi cu 115 cai putere. Propulsorul este cuplat la o transmisie manuală cu cinci trepte și la un sistem de tracțiune integrală, necesar pentru a face față drumurilor acoperite de zăpadă.

Pe lista de dotări se regăsesc un CD player, conexiune Bluetooth, geamuri electrice și oglinzi electrice. Pentru confortul celor care vor interveni cu Dacia Duster cu plug în zone cu temperaturi coborâte, scaunele din față sunt încălzite. Modelul este echipat cu bare pe acoperiș, faruri cu lumini de zi LED, proiectoare de ceață și cârlig pentru tractarea autoturismelor care rămân blocate în zăpadă.

Dacia Duster cu plug – cât costă sistemul anti-zăpadă?

Compania germană care vinde Dacia Duster cu plug poate monta sistemul proiectat pentru degajarea drumurilor acoperite de zăpadă pe orice Duster, la solicitarea clientului. Plugul amplasat frontal, cu o lățime de 185 de centimetri, costă 340 de euro. Acest kit se poate monta și pe alte vehicule.

Unitatea de control a acestuia, care se instalează în cabină, costă suplimentar. Aceasta constă într-un sistem care reglează înălțimea plugului. Cei care aleg și rezervorul de sare montat în partea din spate, vor putea controla fluxul acesteia tot prin intermediul unei unități de control aflate la bord.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide