Prima ninsoare. Transalpina, acoperită de zăpadă

Autor: Elena Luchian 27 sept. 2020 Știri auto
Prima ninsoare. Transalpina, acoperită de zăpadă

S-a înregistrat prima ninsoare din sezonul toamnă-iarnă 2020. Primii fulgi au căzut pe Transalpina în după-amiaza zilei de sâmbătă.

În timp ce aproape toată țara se afla sub cod galben sau portocaliu de vijelii și grindină, pe Transalpina (DN 67C) și-a făcut apariția prima ninsoare din acest sezon de toamnă, în țara noastră. Ploaia care a căzut toată ziua s-a transformat în lapoviță, apoi în fulgi de zăpadă.

Temperatura a scăzut sub 0 grade Celsius în noaptea de sâmbătă spre duminică. Astfel, zăpada s-a așezat în strat consistent pe cea mai înaltă șosea din România.

Și anul trecut, prima zăpadă pe Transalpina a căzut în aceeași perioadă. S-a întâmplat chiar cu patru zile mai devreme, pe 20 septembrie.

Transalpina a fost închisă în weekend

Șoseaua de mare altitudine a fost închisă în acest weekend. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat închiderea circulației rutiere între kilometric 38+500 – 41+500, în intervalele orare 08:00 – 13:00 și 15:00 – 20:00. A fost zona în care s-a desfășurat Etapa a IV-a a Campionatului Național de Drift.

Șoseaua va fi închisă complet, ca în fiecare an, spre sfârșitul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie. Circulația se va relua în luna mai a anului viitor.

Este nevoie de cauciucuri de iarnă

Potrivit Codului Rutier, conducătorii auto sunt obligați să monteze cauciucuri de iarnă atunci când circulă pe drumurile publice acoperite de zăpadă, gheață sau polei.

Cei care nu respectă norma, trebuie să știe că pot fi amendați. Astfel, pentru nefolosirea anvelopelor de iarnă sau all season pe astfel de drumuri, șoferii pot primi amenzi prevăzute în clasa a IV-a de sancțiuni (de la 9 la 20 de puncte-amendă, respectiv între 1.305 și 2.900 de lei. Aceștia riscă să rămână fără certificatul de înmatriculare al autovehiculului și vor primi în schimb o dovadă fără drept de circulație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide