Dacia ar putea menține programul de lucru flexibil până la sfârșitul anului

Autor: Cristian Gubandru acum 3 luni Știri auto

Industria auto reprezintă unul dintre cele mai afectate segmente industriale de criza provocată odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, a spus ministrul Economiei, Florin Spătaru, după o vizită la uzina Dacia.

Pentru a menține locurile de muncă la Automobile Dacia, ministrul a spus că ar trebui extins programul de lucru flexibil (Kurzarbeit). Acesta acoperă 75% din salariile angajaților de la bugetul de stat.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

„Am fost prezent, astăzi, la Dacia, în calitate de ministru al economiei, unde am discutat cu oamenii care muncesc în uzine. Ministerul Economiei menține un dialog constant cu cei din conducerea Dacia Mioveni, dar am vrut să discut și cu salariații pentru că ştiu că atât criza sanitară, cât şi creșterea prețului energiei le-a afectat activitatea în aceeaşi măsură.

Avem în vedere mai multe soluții, dar pentru început luăm în calcul necesitatea prelungirii Kurzarbeit până la sfârșitul anului, o măsură care a funcționat în perioada stării de alertă şi care a acoperit 75% din salariile oamenilor de la bugetul de stat. Prioritatea este menținerea oamenilor pe posturi”, a scris pe Facebook ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Programul de lucru flexibil a fost introdus de Dacia în august 2020

Dacia a introdus programul Kurzarbeit la jumătatea anului 2020, cu scopul de a păstra locurile de muncă.

Ministrul Economiei a vizitat cele trei uzine: Montaj Vehicule, Motoare H4, Presaj – TGSE.

„Dacia a fost unul dintre primii reprezentanți ai industriei care a participat în task-force-ul organizat de Ministerul Economiei ca urmare a izbucnirii războiului din Ucraina, implicit a impunerii de sancțiuni împotriva Rusiei”, a adăugat acesta.

Sursa: Facebook Florin Spătaru


Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide