Dacia ar putea muta producția electricului Spring în România

Autor: Adrian Somai 17 mai 2023 Știri auto

Franța a anunțat recent că va limita accesul la subvențiile oferite la cumpărarea mașinilor electrice, urmând ca aceste beneficii să mai fie disponibile doar în cazul modelelor produse în Europa. Afectat de o asemenea măsură ar fi, bineînțeles, Dacia Spring, cel mai bine vândut model cu zero emisii de pe piața auto franceză.

Lăsând la o parte capacitățile tehnice de care dispune, Dacia Spring are avantajul prețului extrem de accesibil. În cazul în care această subvenție nu ar mai fi însă disponibilă, acest avantaj financiar ar dispărea. Fără doar și poate, vânzările Spring pe piața auto din Hexagon ar fi puternic afectate după ce această măsură a autorităților franceze ar fi implementată.

Presa franceză speculează deja că Dacia ar putea lua decizia de a muta producția electricului Spring din China în Maroc sau chiar în România, însă pentru moment nimic nu este sigur în această direcție. Spre exemplu, potrivit Profit.ro, Lionel Jaillet, unul dintre directorii din cadrul Dacia, a declarat recent că producătorul “va încerca să găsească răspunsurile adecvate în cazul în care contextul se va schimba”.

Renault ar putea lansa un model electric sub 25.000 de euro

Lucrurile s-ar putea complica însă și mai mult pentru Dacia în cazul în care francezii de la Renault ar aduce pe piață un nou model electric accesibil din punct de vedere financiar, care practic ar prelua clienții Spring. Informația nu este una tocmai nouă, directorul general Luca de Meo aducând deja în discuție ideea lansării unui automobil electric mai ieftin de 25.000 de euro.

În schimb, președintele Renault, Jean Dominique Senard, susține că nu are motive de îngrijorare, efectul acestei schimbări legislative fiind unul “secundar” pentru Spring. “Este marginal acest lucru, prin raport cu ceea ce am făcut cu Megne E-Tech, Alpine electric, cele 700.000 de automobile electrice pe care le-am produs”, a declarat Sendard în cadrul unui interviu acordat celor de la Radio France. Totodată, Senard recunoaște că decizia autorităților de la Paris ar fi una bună pentru industria auto europeană.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide