Dacia bate Mustang la crash test. Rezultat dezastruos pentru Ford [VIDEO]

Autor: Alexandru Banu acum 6 ani Știri auto
Dacia bate Mustang la crash test. Rezultat dezastruos pentru Ford [VIDEO]

Dezastru, dezastru, dezastru! Când eşti una dintre icoanele industriei auto, un nume imens, cu pretenţii globale, 2 stele la crash test e ceva mult sub acceptabil. Euro NCAP a testat primele 3 maşini în 2017 şi Mustang a fost şi prima marea dezamăgire. Pentru protecţia pasagerilor, Mustang a luat 72%, iar pentru cea a copiilor, numai 32%. Pietonii sunt protejaţi în proporţie de 64% în cazul unui impact, iar sistemele de siguranţă pasivă – ulitmul capitol de testare – a scos 16%! E primul test Euro NCAP cu Mustang pentru că e primul model din istorie vândut prin reţeaua de distribuţie Ford.  

La testele de impact din SUA (IIHS – Insurance Institute for Highway Safety), Mustang a scos aparent rezultate un pic mai bune. De exemplu, la prinderea scaunul pentru copil a scos “M” – adică două stele din patru dacă am traduce după un sistem similar Euro NCAP modul de notare. Cu echipare standard, Mustang a stat prost la testele din SUA la prevenirea accidentelor frontale (sistem electronic de siguranţă pasivă), unde a luat 1 pct. din maximum 6. La rezistenţa maşinii la diverse tipuri de impact (frontal / lateral, dur şi moderat), Mustang a luat Good (punctaj maxim). La fel a stat şi la comportamentul scaunelor şi al airbag-urilor în caz de accident.

În Europa, o comparaţie de clasă putem s-o facem cu un BMW Seria 3 / 4 sau cu Audi A4  / A5. Cele două aşa-zise rivale au câte 5 stele. Nici măcar Dacia noastră (pe care o iubim indiferent de rezultat) nu a “reuşit” să ia mai jos de 3 stele. Sandero 2013 este cea mai sigură maşină românească – 4 stele.     

EURO NCAP 2017 MUSTANG 
Comentarii
Inchide