Dacia bate Renault la el acasă. Francezilor nu le vine să creadă

Autor: David Andrei 08 mart. 2021 Știri auto

Dacia bate Renault la el acasă. Noul Sandero este pe locul 2 în topul celor mai bine vândute mașini în Franța, în fața lui Clio V.

GALERIE FOTO

Francezilor nu le vine să creadă. Noua Dacia Sandero este peste Renault Clio în clasamentul înmatriculărilor. Acest lucru se întâmplă la scurt timp după ce chiar ei au votat noua Dacia Sandero “Mașina Anului 2021 în Franța” și „Good Deal of the Year”. Este un titlu pe care modelul românesc l-a obținut în trei țări: România, Spania și acum, în Franța.

Potrivit cifrelor comunicate de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile, nu mai puțin de 13.289 de clienți francezi au comandat un Sandero în primele două luni ale acestui an. Lider în Franța este un “francez”, Peugeot 208, cu 16.014 unități înmatriculate. Pe locul 3 este versiunea cu gardă mare la sol, Peugeot 2008, cu 12.849 unități, în timp ce Renault Clio se vede nevoit să se mulțumească, de această dată, cu locul 4.

Creșterea ar putea fi justificată și prin faptul că presa franceză a anunțat, luna trecută, creșteri semnificative de prețuri la modelele Dacia. Grupul Renault nu a confirmat însă, informația.

În 2020, vechea generație a fost cel mai vândut model în Franța. 98.376 unități construite la Mioveni au ajuns în Hexagon anul trecut. Mașina avea un preț de pornire de 8.690 de euro, fiind cu 90 de euro mai scumpă decât în România.

Dacia bate Renault și în Spania

Dacia și-a trecut în cont performanțe similare în Spania în 2020, acolo unde a devenit cel mai bine vândut model. Sandero a depășit fostul favorit local, Seat Leon, pentru a se poziționa în fruntea clasamentului. 2.505 spanioli au ales un Sandero.

Anul acesta, reprezentanta României are de recuperat. Modelul iberic și-a recâștigat poziția de lider cu 2.868 de unități. Pe locul 2 se află Peugeot 2008 cu 2.828 de unități. Dacia Sandero a prins podiumul cu 2.505 unități. În Spania, Renault Clio este tot pe locul 4. Acesta a fost comandat de 2.396 clienți.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide