Dacia Bigster primește logo Renault și faruri de Volvo

Autor: David Andrei 29 ian. 2021 Știri auto

Conceptul Dacia Bigster este o sursă nelimitată de inspirație pentru specialiștii în randări digitale. Cea mai nouă lucrare face modelul să semene cu Volvo. Dar în mod bizar, are logo Renault.

GALERIE FOTO

Cea mai recentă creație inspirată de Dacia Bigster poartă semnătura Kdesign. Randările arată conceptul prezentat săptămâna trecută purtând logo-ul Renault. Și nu numai logo-ul a fost preluat de la producătorul francez, ci și grila radiatorului. Aceasta este flancată însă, de faruri care amintesc de blocurile optice de la Volvo, nicidecum de cele care apar la modelele Grupului Renault. Bara față în schimb, amintește de conceptul recent dezvăluit.

Capota este mai puțin profilată, iar carcasele oglinzilor laterale par acum rotunjite. Și mânerele portierelor au un look mai realist, un indiciu că artistul a vrut să construiască virtual un model cât mia apropiat de o eventuală versiune de serie. În partea posterioară apar stopuri inspirate tot de Volvo.

Mașina a primit și alte jante în locul celor cu finisaj negru. Rămân pe poziție protecțiile proeminente din plastic negru pe aripi și eleronul în continuarea acoperișului.

Ce știm despre Dacia Bigster

Conceptul Dacia Bigster prefațează un model de serie care va ajunge pe piață înainte de 2025. La baza sa se va afla tot platforma CMF-B, pe care sunt construite noile Dacia Logan și Sandero, dar și Renault Clio și Captur, Nissan Juke și Note. Este astfel puțin probabil ca acest model să primească tracțiune integrală, din moment ce Grupul Renault nu are în gamă niciun model construit pe această platformă cu tracțiune 4×4.

Viitoarea Dacia cu gardă mare la sol va primi motorizările superioare din gamele Grupului Renault, printre acestea regăsindu-se și versiuni electrificate.

Bigster va fi poziționat deasupra lui Duster, devenind un model accesibil și interesant de segment C. cu o lungime de 4 metri și 60 de centimetri, viitorul SUV va putea fi configurat cu șapte locuri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide