Dacia Dokker își trăiește a doua tinerețe ca Renault Express Van

Autor: George Cristea 11 feb. 2021 Știri auto

Dacia Dokker își trăiește a doua tinerețe ca Renault Express. Noul model va fi comercializat în Europa ca parte a reorganizării gamei de vehicule comerciale Renault. Este prima oară când un model Dacia este vândut în Europa cu sigla Renault.

Intră în Galeria FOTO

Dacia Dokker este unul dintre cele mia populare vehicule comerciale în România, dar și pe alte piețe. Nu pentru mult timp, însă, pentru că schimbarea de strategie în cadrul grupului Renault va duce la dispariția acestuia de pe piețele principale. Dokker fusese retras de pe piața din Franța încă din octombrie 2020, iar ulterior modelul comercial Dacia a dispărut și din oferta Dacia de pe alte piețe europene, inclusiv România.

Spiritul lui Dokker merge însă mai departe, pentru că îl recunoaștem sub înfățișarea cizelată a noului Renault Express Van, care se va comercializa în Europa din luna aprilie. Îl putem considera un facelift al lui Dokker, dacă vreți, pentru că interiorul a crescut semnificativ în calitate pentru a-și merita sigla Renault de pe volan.

Desigur, există schimbări de design în partea frontală, care corespund limbajului de design al modelelor Renault actuale. Farurile dispun de lumini de zi cu LED, având semnătura în C specifică. În rest, nu sunt schimbări notabile față de Dacia Dokker.

Renault Express Van: Prin ce diferă de Dacia Dokker

Renault Express Van oferă caracteristici de încărcare generoase, cu un volum de încărcare de până la 3,7 mc, o lungime a podelei utile de 1,91 metri și o sarcină utilă de până la 780 de kilograme.

La bord, ambianța este plăcută, dar tehnologic Express Van oferă doar esențialul. Unitatea multimedia poate fi una de bază sau versiunea Easy Link pe care o recunoaștem de la noile Dacia Sandero și Logan. Express Van poate oferi încărcare inductivă pentru telefon, precum și trei porturi USB și patru prize de 12 V, inclusiv una în zona de marfă.

Sistemele de asistență sunt modeste, notând asistentul de unghi mort, camera de mers înapoi dar și un interesant sistem care permite vederea spre spate într-un ecran montat în locul oglinzii retrovizoare centrale. Inteligent, având în vedere că e dificil să știi ce se întâmplă în spatele mașinii în absența geamurilor.

Trei versiuni de motorizare vor fi disponibile pe Renault Express Van în Europa – două diesel și una pe benzină. Dacă dieselul de 1,5 litri nu mai are nevoie de prezentare, este interesantă menționarea unității de 1,3 litri cu o putere de 100 CP. Cilindreea sugerează că ar putea fi vorba de apreciata motorizare de 1,33 litri dezvoltată împreună cu Daimler, dar puterea dezvoltată este la nivelul unității de 1,0 litru.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide