Dacia Duster blindată pentru Armata Română. Informații secrete

Autor: David Andrei 27 oct. 2020 Știri auto

Dacia Duster blindată a fost prezentată Guvernului. Informația a apărut pe un grup rezervat pasionaților de Duster la scurt timp după ziua Armatei Române.

GALERIE FOTO

Un prototip a fost prezentat în urmă cu șase ani. Modelul a fost fotografiat atunci în teste, când circula cu număr de PROBE. Dar acel vehicul a rămas la stadiul de prototip. Cu motor 1.5 dCi cu 110 cai putere și tracțiune integrală, modelul era conform standardelor NATO pentru această categorie de vehicule și putea fi aeropurtat. Dar după o serie de teste și o defilare pe Bulevardul Kiseleff de 1 Decembrie, ideea unei Dacia Duster blindată pentru Armata Română a fost abandonată. (vezi GALERIA FOTO)

Dacia Duster Trails, grupul pasionaților de aventuri cu SUV-ul românesc, anunță că mașina va ieși de pe linia de asamblare de la Mioveni cu o caroserie în nuanțele specifice armatei.

Două versiuni vor fi disponibile. Una dintre ele, rezervată transportului, va prezenta protecție balistică Nivelul 3 conform standardului STANAG pentru caroserie și Nivelul 2 pentru geamuri. Blindajul, oferit opțional, este realizat după ieșirea de pe liniile de asamblare și include Kevlar, dar și o serie de panouri din oțel dur.

Dacia Duster pentru Armata Română va fi echipată cu platformă pentru drone

Cea de-a doua versiune, una de supraveghere, va beneficia de prezența unei platforme pentru lansarea dronelor. Această versiune va avea două locuri. surprinzător este faptul că aceasta poate acționa ca o veritabilă amfibie. Este complet etanșă și poate – spun cei de la Dacia Duster Trails – chiar să plutească. Aceasta va avea blindaj Nivelul 4 în anumite zone ale caroseriei, iar geamurile vor veni cu blindaj Nivelul 3. Dacia Duster pentru armată poate transporta două drone de atac și trei de supraveghere. Dronele de atac pot elibera muniție de tip RO AG7 (RPG 7 produse sub licență românească) sau pot lansa grenade.

Dronele pot fi lansate prin partea posterioară a vehiculului, atunci când luneta este îndepărtată. Acestea pot comunica între ele prin intermediul unor sisteme bazate pe laser sau cu ajutorul unor micro-fire de cupru. Comunicația radio este de evitat din cauza riscului interceptării și bruiajului.

Proiectul se desfășoară în colaborare cu o companie specializată în producția de electronice de apărare internațională din Israel.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide