Ce este Dacia Duster Commercial și cine va putea să o cumpere?

Autor: Elena Luchian 10 feb. 2021 Știri auto

Dacia a lansat Duster Commercial. Este o versiune utilitară a SUV-ului românesc. Doar clienții din Marea Britanie o pot cumpăra. Ce are special această versiune?

GALERIE FOTO

Dacia Duster Commercial, disponibil exclusiv în Marea Britanie,  oferă un spațiu de încărcare generos de 1500 de litri. Această versiune se află deja la a doua generație și este un model preferat de administratorii de flote.

Față de SUV-ul Duster, versiunea Commercial vine fără bancheta spate. Podeaua portbagajului a fost extinsă pe toată lungimea spațiului de depozitare, care ajunge la 1557 milimetri. Zona de încărcare este separată de zona rezervată șoferului și pasagerilor printr-un perete despărțitor. Geamurile portierelor din spate sunt fixe și prezintă tentă închisă. Vehiculul are astfel doar două locuri și este înregistrat ca autoutilitară, pentru taxe și impozite reduse.

Sarcina utilă maximă a SUV-ului astfel transformat este de 492 de kilograme.

Prețul de pornire al lui Duster Commercial este de 15.309 lire sterline, echivalentul a aproximativ 17.472 euro. Două linii de echipare sunt disponibile în gama Duster Commercial. Este vorba despre Essential și Comfort. Clienții pot alege una dintre cele două pe benzină: un propulsor turbo de 1.0 litru cu 90 de cai putere și tracțiune față sau unitatea turbo de 1,33 litri cu 130 de cai putere. Este disponibilă această versiune și cu motorul diesel de 1,5 litri cu 115 cai putere, tracțiune față sau tracțiune integrală.

Dacia Duster Commercial, imposibil de recunoscut din exterior

Dacia Duster Commercial nu are nicio modificare în ceea ce privește designul exterior, așa că vehiculul este imposibil de recunoscut din afară.

Versiunea entry-level, Essential, primește jante de tablă și bare vopsite în culoarea caroseriei. În schimb, echiparea Comfort aduce jante din aliaj, faruri de ceață, elemente decorative cu finisaj cromat și oglinzi electrice.

Dacia Duster Commercial nu va ajunge în România. Clienții români pot alege în schimb pick-up-ul Duster, lansat oficial în România în urmă cu 4 luni. Acesta are un preț de pornire de 22.846 euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide