Dacia Duster Pick-up a fost lansată oficial în România

Autor: George Cristea 21 oct. 2020 Știri auto

Dacia Duster Pick-up a fost lansată oficial în România. Modelul a fost dezvoltat în colaborare cu Romturingia și poate fi achiziționat la liber din rețeaua Dacia, începând de joi.

Intră în Galeria FOTO

Dacia Duster Pick-up are la bază apreciatul SUV al producătorului de la Mioveni și păstrează cotele de gabarit ale modelului original. În versiunea Pick-up, Dacia Duster dispune de o benă cu lungimea de 1,65 metri, capabilă să preia o sarcină utilă de 500 kg. Volumul util al benei este de 1.000 de litri.

Realizat din materiale compozite pe o structură metalică și beneficiind de un sistem de acționare simplu și practic, oblonul benei păstrează designul exterior al hayonului care echipează modelul standard și integrează, în partea superioară, a treia lampă de stop.

Dacia Duster Pick-up a fost lansată oficial: Ce motorizări are?

Dacia Duster Pick-Up este disponibilă exclusiv cu motorizarea diesel Blue dCi de 115 CP. Datorită cuplului maxim de 260 Nm la 2000 rpm, această variantă de propulsie este potrivită oricărui regim de exploatare – în sarcină, la drum întins sau pe teren dificil. Consumul este redus, de numai 5,0 litri/100 km în ciclu urban și de 4,9 litri/100 km în ciclu mixt, ceea ce constituie un avantaj major în utilizare.

Versiunea Duster Pick-Up este disponibilă în culoarea Blanc Glacier și este echipată cu jante din aliaj de 16 inchi.  Noul model beneficiază de toate elementele de siguranță aflate în dotarea versiunii standard, printre care airbag-uri frontale și laterale pentru șofer și pasager, ABS cu repartitor electronic al forței de frânare, ESP și funcție anti-patinaj, sistem de asistență la pornirea din rampă, precum și sistem de asistență la coborârea pantei. Garda la sol este una generoasă, de 224 mm, ceea ce permite abordarea fără emoții a terenurilor dificile.

Clienții pot comanda noul Duster Pick-up începând de joi, 22 octombrie, la orice dealer Dacia din România. Prețul de achiziție al modelului Duster Pick-Up este de 22.546 Euro (TVA inclus).

Romturingia este cunoscută pentru conversiile sale de caroserie, inclusiv pentru modelul Duster. O versiune Duster Pick-up a fost oferită în trecut de Romturingia anumitor clienți (OMV Petrom, spre exemplu), pe bază de comandă. Aceste versiuni nu au intrat însă în producția de serie la Dacia și nici nu au putut fi accesibile clienților obișnuiți. Tot Romturingia a pregătit și papamobilul Dacia pentru Papa Francisc, la vizita acestuia în România.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide