Cu Dacia Duster pe contrasens. Impact frontal evitat miraculos. VIDEO

Autor: Elena Luchian 28 iun. 2021 Știri auto

Un șofer de Dacia Duster a intrat cu mașina pe contrasens. Doar un miracol a făcut ca incursiunea sa periculoasă să nu se încheie cu un impact frontal. Acesta a luat-o pe acostament ca să evite mașina care circula regulamentar.

GALERIE FOTO

Incidentul a avut loc pe o șosea din Republica Moldova și a fost filmat de camera de bord a șoferului care circula regulamentar. În imagini se poate observa cum, din sens opus, se apropie o Dacia Duster de culoare neagră. Șoferul SUV-ului românesc își dă seama că nu mai are loc și timp să revină pe sensul său de mers. Pentru a evita un impact frontal, trage stânga de volan și ocolește intrând pe acostament. Cel din mașina căruia a fost filmat incidentul are și el o reacție rapidă. Trage stânga, ajungând cu roțile de pe partea sa puțin peste axul drumului. A reușit astfel să evite să acroșeze Dacia care l-a luat prin surprindere.

Impact evitat la limită de șoferul din Dacia Duster, salvat de acostamentul de pe contrasens

Șoferul de Duster depășise un șir lung de mașini înainte de a recurge la această manevră periculoasă. Acest lucru ar fi fost imposibil pe E85, de exemplu, acolo unde mulți șoferi circulă pe acostament pentru a le face loc celor care le dau flash-uri pentru a se da la o parte. Maniera periculoasă de rulare și incidentele grave care au loc pe această șosea au făcut ca E85 să fie supranumit, pe bună dreptate, “Drumul morții”.

În filmarea preluată de Piataauto.md, se vede clar că acostamentul nu este asfaltat. Din fericire pentru conducătorul auto care efectuase depășirea periculoasă, dar și pentru ceilalți participanți la trafic, acesta a reușit să controleze mașina, chiar și în viteză, pe suprafața neasfaltată. În filmare se poate observa cum lasă în urma sa un nor de praf.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide