Nu degeaba i se spune „Drumul morții”. Depășire criminală surprinsă pe E85

Autor: David Andrei 10 mai 2021 Știri auto

Nu degeaba i se spune “Drumul morții”. Imprudența și nepăsarea unor șoferi, dar și faptul că mulți conducători auto confundă acostamentul cu o bandă de circulație îl fac să fie unul dintre cele mai periculoase drumuri din țară. O depășire criminală a fost surprinsă pe E85.

GALERIE FOTO

Un șofer a publicat filmarea pe grupul Trafictube, dedicat incidentelor din trafic. Camera sa de bord surprinde momentul în care acesta se află la doar câțiva metri de o coliziune frontală cu mașină aflată în depășire. Autoturismul din sens opus depășește un altul care circulă regulamentar. Revine pe banda de circulație în ultimul moment, evitând impactul.

Regulamentar circulă și posesorul camerei de bord. Acesta nu are nici timp, nici spațiu de manevră. În dreapta lui, pe acostament, circulă o autoutilitară.

Incidentul a avut loc în între Urziceni și Buzău, pe E85, supranumit de către șoferi “Drumul morții.” Șoferul care a efectuat o depășire criminală conduce un autoturism înmatriculat în județul Suceava. Cei care au văzut imaginile îl sfătuiesc pe cel care a filmat să trimită înregistrarea poliției.

De ce E85 este supranumit “Drumul morții”?

E85 este un drum european care traversează Europa de la nord la sud, din Lituania tocmai până în Grecia, pe țărmul Mării Egee. Acesta străbate partea de est a României, apoi trece în Bulgaria pe ruta Giurgiu-Ruse.

În mare parte, pe teritoriul țării noastre, E85 are o singură bandă de circulație pe sens. Din păcate, mulți șoferi consideră că acostamentul este bandă de mers. Dar pentru că nu are lățimea unei benzi de sine stătătoare, modul în care se deplasează îi face pe cei care circulă cu viteză mai mare să creadă că îi pot depăși fără să treacă de axul drumului. De multe ori, acest lucru devine imposibil. Nu puține sunt depășirile care devin extrem de periculoase sau chiar se soldează cu accidente grave. Astfel, șoferii au ajuns să numească E85 “Drumul morții”.

Cei care încearcă să circule regulamentar, pe unica bandă pe sens, primesc flash-uri și claxoane din spate de la cei care vor să meargă mai repede.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide