Dacia Duster dusă la extrem. „Velociduster” ar putea fi cea mai capabilă versiune a SUV-ului românesc – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 17 nov. 2022 Știri auto

Dacia Duster este recunoscută pentru utilitatea de care dă dovadă, dar și pentru raportul preț-calitate bun. Fapt pentru care se bucură și de un număr de vânzări consistent.

Dacia Duster s-a remarcat încă de la început pentru utilitatea de care a dat dovadă, dar și pentru capabilitățile sale off-road. Să ne imaginăm că Dacia a decis să construiască cea mai bună versiune posibilă a lui Duster.

Velociduster ar putea fi acea mașină. Datorită artistului grafic Pistonzero, avem câteva imagini randate cu ceea ce el numește „Velociduster”. Acesta este o camionetă echipată complet pentru off-road.

Dacia Duster a evoluat în Velociduster

Velociduster nu seamănă cu niciun alt Duster, am putea spune că ia inspirație de la Ford F-150 Raptor. Este o mașină creată pe tipul celor care concurează în competițiile Baja.

Astfel, mașina are o caroserie cu mult lățită, roți mari, cu anvelope dedicate mersului în teren, dar și o suspensie pe măsură. Putem observa brațe de suspensie mari, amortizoare de la Fox, dar și foarte multe ranforsări. De asemenea, mașina pare că este construită pe un șasiu tubular, asemenea celor folosite în competiții.

Există diverse scuturi de protecție și bare metalice, acestea fiind menite să apere piese vitale ale mașinii. De asemenea, în partea din spate observăm o punte rigidă, iar autorul ne dă de înțeles că această mașină are doar tracțiune spate.

Caroseria seamănă cu o variantă pick-up creată de Romturingia, dar mult mai lată. Lățimea adițională există pentru a acomoda anvelopele masive. Autorul a folosit jante de la Rotiform și anvelope Toyo pentru a echipa Velociduster-ul.

La interior putem observa un tablou de bord digital, care se află în spatele unui volan sport, asemenea celor utilizate pe mașinile pregătite pentru raliu. De asemenea, pare că există și o frână de mână hidraulică. Bineînțeles, scaunele și centurile de curse nu lipsesc, la fel cum nu lipsește nici cușca de protecție.

Un astfel de vehicul are slabe șanse să ajungă în producție. Este un vehicul imaginat pentru competițiile de tip raliu, dar asta nu ne poate opri din a visa la o astfel de mașină. Velociduster ar putea fi unul dintre cele mai capabile vehicule în off-road.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Pistonzero YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide