Dacia Duster III va semăna cu Bigster și cu Land Rover Defender, spun francezii

Autor: David Andrei 14 iun. 2021 Știri auto

Dacia Duster III va arăta ca o combinație între conceptul Dacia Bigster și Land Rover Defender. Va fi un model robust, cu adevărat revoluționar pentru brand-ul românesc.

GALERIE FOTO

Dacia Duster a convins deja două milioane de clienți. Atâtea unități au fost produse la Mioveni, iar SUV-ul cu numărul 2.000.000 a ajuns în posesia unui client român.

Duster III, cunoscut intern sub numele de cod P1310, va primi o platformă nouă, CMF-B, care va permite și aducerea în gamă a unei versiuni hibrid. Hibridizarea va echivala cu sfârșitul motorului diesel. În gamă va ajunge și motor 1.2 TCe cu sistem micro-hibrid. Largus scrie și despre o posibilă versiune plug-in hybrid.

Noua generație va propune un design revoluționar. Va prelua liniile lui Bigster, dezvăluit în luna ianuarie a acestui an. Dar designerii vor alege să rotunjească ușor liniile angulare ale conceptului. În randările Largus, apare un montant spate scurt și înclinat și un acoperiș cu o linie ușor descendentă. Este, în mod clar, o siluetă mult mai modernă decât cea pe care o are Duster II. Mai multe imagini sunt AICI.

Dacia Duster III, total diferită de Duster facelift

Duster III nu va fi disponibil cu șapte locuri. Rolul de a transporta familii mari îi va fi rezervat exclusiv lui Bigster.  SUV-ul de segment B va avea, așa cum este firesc, și proporții reduse față de conceptul care anticipează un model de serie de segment C.

Fanii Duster așteaptă cu nerăbdare cea de-a treia generație, dar mai au de așteptat. Aceasta va veni abia în 2024. Până atunci, amatorii de incursiuni în off-road vor primi versiunea facelift. Aceasta va avea faruri și stopuri cu semnătură luminoasă asemănătoare cu ceea ce vedem la noile Logan și Sandero. (vezi GALERIA FOTO). În gamă rămâne motorul diesel 1.5 dCi și apare o transmisie automată EDC, scrie presa din Hexagon.

Deși se vehicula prezentarea oficială a versiunii facelift în septembrie, la exact 4 ani de la dezvăluirea lui Duster II, presa franceză insistă cu data de 22 iunie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Largus.fr



Comentarii
Inchide