Dacia Duster, demonstrație de forță brută. SUV-ul românesc tractează 30 de tone – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 aug. 2022 Știri auto

Un Dacia Duster a fost protagonistul unei demonstrații de forță brută. SUV-ul românesc tractează 30 de tone.

De-a lungul timpului am putut asista la niște evenimente inedite. La adevărate demonstrații de forță cu coloși ai industriei. Cu toții ne aducem aminte de Touareg-ul V10 TDI. SUV-ul celor de la Volkswagen avea sub capotă un V10 pe motorină, care dezvolta 313 cai putere și 750 Nm. Un astfel de model a fost vedeta unui episod a emisiunii auto britanice Fifth Gear. În acea ediție, realizatorii au luat un astfel de model și au reușit să tracteze un avion Boeing 747. O altă bestie a grupului VAG a fost Audi-ul Q7 V12 TDI. Motorul cu 12 pistoane producea 500 de cai putere și 1000 Nm. Cifre de-a dreptul impresionante până și în ziua de azi.

De această dată, avem ceva mai modest. Competitorul nostru este chiar cel mai mare model al brandului autohton. Cu toate acestea, Dacia Duster nu este nici pe departe la fel de puternic sau masiv precum SUV-urile anterior menționate.

Exemplarul folosit în clip are sub capotă un motor diesel de 1.5 litri, care dezvoltă 110 cai putere și 200 Nm. De asemenea, nici masa nu o ajută. Față de Touareg sau Q7, care cântăresc în jurul a 2.5 tone, modestul Duster are o masă proprie de doar 1.3 tone.

Dacia Duster tractează 30 de tone

Cu toate acestea, proprietarul acestui Duster 4WD 1.5 dCi a vrut să demonstreze că nici SUV-ul românesc nu este mai prejos. Mașina are câteva modificări care să o facă mai capabilă în teren, printre care și un set de anvelope speciale.

Pentru acest test, Duster-ul a fost legat la trei remorci pline cu baloți de fân și două tractoare.

Prima încercare a fost făcută în modul 2×4, adică doar cu tracțiune față. Chiar și așa, Duster-ul a reușit să urnească din loc convoiul. De luat în calcul este că toate acțiunea se desfășoară pe un drum de pământ.

A doua încercare a fost tot în modul 2×4, doar că au mai fost adăugate încă două furgonete, ambele încărcate cu baloți. Proprietarul spune că masa totală s-ar ridica la circa 30 de tone. După aceasta, a fost cuplat și modul 4×4, iar SUV-ul a făcut ceea ce a făcut și mai înainte: s-a descurcat surpinzător de bine.

Pentru a vedea toată acțiunea, te invităm și pe tine să o urmărești în filmulețul de mai jos.

Sursa: YouTube CosminMCS

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură YouTube - CosminMCS


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide