Dacia Duster RS. Vine mașina pe care fanii o așteaptă de 12 ani?

Autor: David Andrei 04 mart. 2021 Știri auto

Duster RS este mașina pe care o așteaptă toți fanii Dacia de ani de zile. Dar va deveni sau nu realitate odată cu lansarea celei de-a treia generații Duster?

GALERIE FOTO

Dacia lucrează la un facelift pentru Duster II, pregătind terenul pentru cea de-a treia generație. Duster va primi elemente de design preluate de la noile Logan și Sandero. Va avea un sistem multimedia nou și sisteme de siguranță actuale, potrivit normelor europene. Dar vor fi noutăți și în ceea ce privește motorizările? Fanii speră într-un răspuns afirmativ.

Speranța lor este alimentată de o randare digitală care a devenit virală în mediul online. Pe canalul SRK Designs a apărut, la un moment dat, imaginea unui Duster RS.

În urmă cu patru ani, fostul director Renault Sport, Patrice Ratti, aducea în discuție posibila apariție a unui SUV RS în portofoliul grupului Renault.

“De fiecare dată când Renault lansează o mașină nouă, noi, cei de la Renault Sport, ne întrebăm dacă este potrivită pentru o asemenea schimbare. Nu cred că vom dezvolta un MPV RS, de exemplu. Dar un SUV, un sedan sau un hatchback, de ce nu?”, spunea aceasta în 2017.

Ce motor ar putea avea Dacia Duster RS?

Cea mai puternică și mai rapidă Dacia construită vreodată este Duster TCe 150. Mașina este pusă în mișcare de motorul turbo de 1,33 litri, dezvoltat de Alianța Renault-Nissan în colaborare cu Daimler. Unitatea este disponibilă în gama Duster în două versiuni: cu 130 și 150 de cai putere. Același motor livrează mai mult la Nissan Qashqai și Renault Kadjar. Astfel, o versiune modificată ar putea ajunge și sub capota unui eventual Duster RS.

Un posibil vârf de gamă cu inscripția RS ar trebui să aibă și tracțiune integrală. Odată cu trecerea la platforma CMF-B, Duster III va fi disponibil exclusiv cu tracțiune față.

Randarea arată o mașină cu logo Renault, așa cum se comercializează SUV-ul românesc în Rusia, în India, în Orientul Mijlociu, America de Sud și Africa. Modelul afișează un look agresiv. Are o bară față redesenată, aripi proeminente și un splitter frontal. Duster RS din imagine are jante noi, de 18 inci, cu element decorativ în culoarea caroseriei.

Publicația Motori chiar a menționat și un preț de pornire pentru un Duster sportiv. Acesta ar trebui să fie cuprins între 23.000 și 23.500 de euro.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide