Dacia Duster: Viteză maximă pe Autobahn

Autor: Ionuț Vîlciu 12 iul. 2022 Știri auto

O Dacia Duster a fost dusă pe Autobahn pentru a i se testa viteza de vârf. SUV-ul românesc aproape că a atins viteza maximă specificată pe ceasurile de bord.

Un youtuber ce se ocupă cu test drive-uri pe Autobahn-ul german a luat o Dacia Duster și a făcut un test pentru a afla viteza maximă a SUV-ului autohton.

Exemplarul în cauză este echipat cu motorul de pe benzină, de 1.3 litri. Motorul în patru cilindri, supraalimentat cu turbină, produce 150 de cai și 250 Nm. Motorul este legat la o cutie manuală cu șase rapoarte, iar puterea este transmisă la roți printr-un sistem de tracțiune integrală. SUV-ul poate sprinta până la 100 km/h în 10.6 secunde, iar viteza maximă este de 198 de kilometri, conform producătorului.

Suntem obișnuiți să vedem modelele Duster prezentate în medii urbane, comparative sensibile sau, de cele mai multe ori, în teren. Acolo pare că toată lumea vrea să vadă SUV-ul produs de Dacia. Cu gardă la sol generoasă, o practicabilitate bună și prețuri competitive, Dacia Duster a părut mereu că este un briceag elvețian în segmentul din care face parte. O mare parte din vânzările companiei Dacia o reprezintă modelul Duster.

Viteză maximă în Dacia Duster

Modelul Duster și-a creat o bază de fani care aduc propriilor exemplare tot felul de modificări, mai ales pe partea de off-road. Oamenii modifică aceste mașini cu diferite accesorii și anvelope pentru a le spori capabilitățile. Capabilități care, de altfel, sunt destul de bune, mai ales dacă ne raportăm la prețul mașinii.

De această dată, cineva a dorit să vadă ce poate SUV-ul compact atunci când i se oferă un Autobahn fără restricții de viteză. Youtuberul TEST DRIVE FREAK a testat o Dacia Duster pe un tronson nerestricționat. Motorul de 1.3 litri, supraalimentat, a propulsat mașina până la viteza maximă de 201 km/h.

VIDEO

Sursa: TEST DRIVE FREAK YouTube

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: TEST DRIVE FREAK YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide