VIDEO: Duel în off-road Dacia Duster vs Land Rover Defender. Cum s-a descurcat SUV-ul românesc?

Autor: Mihai Morcovescu 27 iun. 2022 Știri auto

Britanicii de la CarWow au realizat unul dintre cele mai ciudate și mai inegale teste comparative între două SUV-uri. Au fost puse față în față în off-road un Dacia Duster 1.5 dCi  și un Land Rover Defender 110 X pentru a vedea cum se descurcă SUV-ul autohton în fața unuia dintre cele mai capabile și mai scumpe SUV-uri de pe piață.

Cine a ieșit învingător din duelul SUV-urilor?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Dacia Duster ascunde sub capotă clasicul motor diesel de 115 CP și 260 Nm de cuplu, Resursele capabilului SUV de la Mioveni sunt gestionate prin intermediul unei cutii de viteze manuală cu 6 trepte. Versiunea din test era în nivelul de echipare Prestige și cu sistemul de tracțiune integrală.

De partea cealaltă, s-a aflat unDefender 110 X, adică cea mai potentă versiune off-road a noii generații. Aceasta folosește un propulsor diesel de 3,0 litri cu 6 cilindri. Acesta produce 300 CP și 650 Nm și este cuplat la o transmisie automată cu 8 rapoarte. Puterea este trimisă către toate cele patru roți prin configurația inteligentă de tracțiune integrală Land Rover.

În acest duel inegal de forțe, marele avantaj al Duster-ului îl reprezintă gabaritul mai compact și greutatea. Astfel, modelul românesc are o masă totală de doar 1.405 de kilograme, cu aproape o tonă mai puțin comparativ cu Defender 110 X. În ceea ce privește dimensiunile, Duster are 4,31 metri în lungime față de cei 5,01 metri ai modelului britanic.

Mașinile au fost supuse la mai multe probe interesante. Cele mai solicitante au fost startul de pe loc în rampă, parcurgerea unui traseu sinuos, mocirlos și denivelat, și traversarea unor zone care au pus la grea încercare suspensiile.

În unele dintre probele gândite de cei de la CarWow, Defender-ul s-a descurcat mai bine. În schimb, Duster-ul s-a dovedit a fi mult mai abil în alte probe demonstrând că diferența de preț de zeci de mii de euro nu se vede în teren.

Poate Dacia Duster să țină piept mult mai puternicul său adversar? Vei afla urmărind filmulețul de mai jos

Sursa: CarWow

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video CarWow/YouTube


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide