Dacia grăbește lansarea noului Sandero. Când va fi dezvăluită oficial noua generație?

Autor: Promotor 19 mai 2020 Știri auto

Dacia ar fi trebuit să lanseze noul Sandero abia în toamna acestui an, la Salonul Auto de la Paris, odată cu cea de-a treia generație a sedanului Logan. Producătorul român accelerează însă, faza finală a dezvoltării modelului.

GALERIE FOTO

Dacia Sandero va fi dezvăluită oficial mult mai devreme decât era plănuit initial, este informația vehiculată de presa internațională. Site-ul francez MotorsActu scrie că mașina va fi prezentată chiar luna viitoare, adică cu trei luni înaintea datei programate inițial. Mașina a fost surprinsă testând și în România de către un cititor Promotor.

Având în vedere restricțiile de circulație impuse la nivel international, evenimentul de prezentare va fi, cel mai probabil, organizat în mediul online.

Ce motoare va avea cea de-a treia generație Dacia Sandero?

La baza noului Sandero s-ar putea regăsi o versiune a platformei CMF-B, care stă la baza modelelor Renault Clio și Renault Captur. Sub capota modelului vor funcționa motoarele aflate în partea inferioară a gamei Clio. Motorul turbo de 1,33 litri de 130 de cai putere nu se va afla pe listă. În schimb, vor fi disponibile unitatea de 0,9 litri cu trei cilindri și unitatea diesel de 1,5 litri.

Pentru că Dacia are la dispoziția sa tehnologia implementată de Renault și pentru că este necesară reducerea cifrelor de noxe la nivelul întregii flote, Sandero ar putea fi disponibil și în versiune mild-hybird E-Tech. Acest sistem de propulsie integrează, la Renault Clio, un motor aspirat de 1,6 litri, care dezvoltă 140 de cai putere și ar putea fi rezervat versiunii preferate de clienți, Sandero Stepway, scriu francezii.

Pandemia de coronavirus le-a stricat planurile celor de la Dacia

Dacia plănuia să prezinte oficial conceptul Spring, o avanpremieră a primului său model electric, la Salonul Auto de la Geneva. Pandemia de coronavirus însă, i-a dat planurile peste cap.

Situația care a pus în alertă lumea întreagă se prelungește, astfel că nici Salonul Auto de la Paris nu va mai avea loc. Acolo erau așteptate să-și facă apariția Dacia Logan și Dacia Sandero.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide